Babić: Ovu vladu je formirao život

- Vodila nas je ekonomičnost, racionalnost, kompaktnost i potreba da se vlada ponaša po sistemu spojenih sudova i da se zna ko šta radi i ko je za šta odgovoran - rekao je šef poslaničke grupe SNS-a

  • 8

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Zoran Babić objasnio je da je vladu sa 16 ministarstava, najmanju u protekle dve decenije, "formirao život", i da tako koncipirana izvršna vlast proističe iz potrebe da se u najvećoj mogućoj meri racionalizuje trošenje sredstava iz budžeta.

- Vodila nas je ekonomičnost, racionalnost, kompaktnost i potreba da se vlada ponaša po sistemu spojenih sudova i da se zna ko šta radi i ko je za šta odgovoran - rekao je Babić novinarima u Skupštini Srbije.

Kako je objasnio, došlo je do prirodnog sažimanja resora, tako da u novoj vladi neće biti mešanja i dupliranja nadležnosti, jer tako izostaje i odgovornost.

Babić je dodao da je SNS ostala pri predizbornom obećanju da će javna preduzeća biti izmeštena iz ministarstava, tako da će u budućoj vladi sva ta preduzeća, umesto pod kapu resornih ministarstava, biti stavljena u nadležnost Ministarstva privrede.

Upitan zašto u među predviđenim resorima nema ministarstva za Kosovo i Metohiju, Babić je odgovorio da je najvažnije da sredstva opredeljena za građane u pokrajini dođu na pravu adresu.

- Za SNS je odnos prema Kosovu i Metohiji u skladu sa Ustavom Srbije i Briselskim sporazumom koji želimo da implementiramo u punom kapacitetu. Anketni odbor je pokazao da su sredstva u vreme kada smo imali Ministarstvo za Kosovo i Metohiju trošena na neadekvatan način. Sredstva koja se upućuju tim ljudima moraju da dođu do tih ljudi i to je najvažnije. Cela vlada će u svim resorima voditi računa o svim građanima, pa tako i građanima na KiM - objasnio je Babić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    24. april 2014 | 15:58

    Mila majko, sto me rodi, da se patim - na slobodi... Stalno slusam iste price, da ce jednom biti bolje, od pristojnog gradjanina, od men' nema veceg - golje...

  • Cobi ns

    24. april 2014 | 17:23

    Nisu oni meni jasni,dve god.su na vlasti,pola mandata,a situacija sve gora i gora....posla nema,para nema,firme propadaju,a oni trla baba lan-bojim se(gotovo sam siguran)da kada opet prođe dve god.bude ista priča,eeeee sad' ćemo!??!Nema od ovoga ništa sigurno,na žalost!!

  • Mrgud

    24. april 2014 | 15:45

    Zelenaš iz Vrnjačke Banje se setio da lupi opet nešto.A voleo je i da potkrada placeve,grobna mesta u VB.krimos.pod istragom ali je stopirano..Ušao u politiku....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA