Vreme čitanja: oko 1 min.

Veliki uspeh srpskih sambista! Bronze za Samardžića i Župarića na EP u Novom Sadu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bravo!

  • 1
Evropsko prvenstvo u sambu u Novom Sadu Foto: Marko Jovanović

Novi Sad je od 9. do 12. maja je domaćin najboljih sambista na kontinentu, pošto se u dvorani "Spens" održava Evropsko prvenstvo u sambu.

Već prvog dana takmičenja, veliki uspeh ostvarili su srpski reprezentativci, Miloš Samardžić i Stefan Župarić, koji su osvojili bronzane medalje.

Samardžiću je to pošlo za rukom u disciplini sambo do 64 kilograma, dok je Župarić do medalje došao u kategoriji kombat sambo do 71 kilograma.

Ono što takođe treba napomenuti, jeste da je Župarić imao zdravstvenih problema, s obzirom na to da je prethodnih dana imao infekciju lakta, te je u utorak celu noć proveo u bolnici.

Ipak, na kraju je uspeo da se koliko, toliko oporavi, i dođe do bronzanog odličja.

Ono što je zanimljivo, jeste da je gost turnira najveći MMA borac u istoriji, Fjodor Jemeljanjenko, koji je imao niz aktivnosti pred prvenstvo.

Prvobitno je obišao Hram Svetog Save u Beogradu i održao konferenciju za medije, da bi potom, u četvrtak na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje, održao otvoreni trening i predavanje pred više od stototinu studenata.

Evropsko prvenstvo u sambu nastaviće se u petak, kada je na programu drugi takmičarski dan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA