IZGLASANA VLADA! Vučić narodu obećao: Vodiću Srbiju hrabro i pošteno!

Vlada Srbije na čelu sa Aleksandrom Vučićem dobila je poverenje u Skupštini Srbije i to ubedljivom većinom, a za nju su glasali poslanice koalicija oko SNS-a, SPS-a i SVM-a

  • 36

Vlada Srbije, na čelu sa liderom Srpske napredne stranke Aleksandrom Vučićem izglasana je danas ubedljivom većinom u Skupštini Srbije, a ona će imati 16 ministarstava i dva ministra bez portfelja, kao i funkcije prvog potpredsednika i tri potpredsednika!

Za izbor nove Vlade glasali su poslanici sa izborne liste "Aleksandar Vučić - Budućnost u koju verujemo", oni sa liste SPS-PUPS-JS i SVM.

Od prisutnih 224 narodnih poslanika u sali Skupštine Srbije ZA izbor Vlade Srbije je glasalo: 198 PROTIV: 23 UZDRŽANO: 6!

Prethodno je voljom većine usvojeno da se za o programu Vlade izboru predsednika i članova kabineta Aleksandra Vučića glasa javno - prozivkom!

Tako je Aleksandar Vučić, nakon ubedljive pobede na izborima koalicije oko SNS-a, za obećanih mesec dana od proglašenja rezultata formirao svoj kabinet i postao predsednik Vlade Srbije!

On će u svom kabinetu imati prvog potpredsednika vlade Ivice Dačića i tri potpredsednika Zoranu Mihajlović, Kori Udovički i Rasima Ljajića.

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je u završnom obraćanju poslanicima pred glasanje o novoj vladi da je uveren da će Srbija biti zemlja pobedničkog mendatliteta i u godinama koje dolaze biti zemlja koja će svuda širiti stabilnost i neće imati neprijatelje.

Vučić je naglasio da će do kraja 2016. godine sva prinaja građana biti veća nego što su danas, jer po prvi put postoje tačni rokovi, kada će i kako biti bolje, sa jasnim merama.

- Za nas je to najvažnije - rekao je Vučic i zahvalio posalnicima na rasrpavi.

On je podvukao da ne stoje neke primedbe posalnika da je ovo "treća ili četvrta rekonstrukcija vlade", već da je to nova vlada i upitao da li to neki hoće da kažu i da je nemačka kancelarka Angela Merkel takođe rekonsturisala svoju vladu, jer ima mnogo vise istih ministara nego što ima njegova.

Izglasavanju vlade prethodilo je iznošenje ekspozea rada nove Vlade Srbije, koji je Aleksandar Vučić pročitao poslanicima, a bio je to najduži govor u istoriji srbije, kucan na 70 strana i iznošen punih tri sata.

Na kraju svog izlaganja Vučić je predstavio i nove ministre, od k0jih je samo šestoro bilo i u prethodnoj Vladi Srbije.

Usledila je i zakletva koju su položili budući ministri i premijer a nakon toga se Vućić obratio građanima koji su se okupili u velikom broju ispred Skupštine Srbije.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić obećao je okupljenim građanima Srbije da će pošteno voditi Srbiju.

Vučić je rekao da neće obmanjivati narod, ali i da neće biti lako u narednom periodu.

- Ali za neku godinu bićete srećni što smo ovaj posao zajedno obavljali. Bićete ponosni što ste učestvovali u svemu ovome. Srbija je mnoge prilike prokockala zato što su se političari dodvoravali narodu - rekao je Vučić i obećao da će dati sve od sebe, a da će njegov kabinet pošteno, hrabro i odgovorno da vodi zemlju.

(D. Z.)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • N

    27. april 2014 | 19:27

    Kad bi se vise radilo a mamje govorilo...

  • Maki

    27. april 2014 | 20:07

    Kad ćeš da ispuniš obećanje da bolje živimo? Posao, bolje plate, jednom rečju bolji standard? A za ostalo me boli lakat.

  • Imperija uzvraca udarac

    27. april 2014 | 20:16

    Mislio sam da su samo u Kuriru SNS botovi... ;)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA