Gojković: Poslanici moraju da sede u parlamentu!

- Verujem da će Skupština Srbije uspeti da usvoji 21 reformski zakon, koje je najavio premijer Aleksandar Vučić u svom ekspozeu. Mi smo spremni da radimo danonoćno, ali dinamika našeg rada isključivo će zavisiti od toga koliko će Vlada Srbije brzo dostavljati zakone parlamentu na razmatranje - kaže predsednica Skupštine Srbije

  • 4

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković očekuje da će parlamentarci samo nekoliko dana nakon izbora vlade započeti raspravu o novim zakonima i poručuje da poslanici moraju biti u parlamentu.

- Verujem da će Skupština Srbije uspeti da usvoji 21 reformski zakon, koje je najavio premijer Aleksandar Vučić u svom ekspozeu. Mi smo spremni da radimo danonoćno, ali dinamika našeg rada isključivo će zavisiti od toga koliko će Vlada Srbije brzo dostavljati zakone parlamentu na razmatranje - kaže Gojković za Danas.

Na pitanje planira li se uvođenje radnog kvoruma, ona ističe da je to odlična ideja.

- Poslanici moraju biti u parlamentu i to bez obzira na to da li su zaposleni ili nisu, jer ako smatraju da njihova profesija treba da ima prevagne nad ovim angažmanom u parlamentu, onda je to trebalo biračima da kažu - navodi Gojković.

Komentarišući izbor nove vlade ona je rekla da je i dva ministarska mesta manje za nju veliki pomak, a da je sastav vlade "najbolja kombinacija za Srbiju".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA