Pogledajte kako su neonacisti napali, pljuvali i psovali Ištvana Pastora (VIDEO)

- Kada čovek bude stalno optuživan za izdaju, u Mađarskoj za nacionalnu izdaju, u Srbiji kao pretnja stabilnosti ili kao izdajnik vojvođanskih interesa, u jednom trenutku mu zaista bude dosta svega – kaže lider SVM-a

  • 17

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor napadnut je juče u Budimpešti na platou ispred mađarskog parlamenta, a od strane ultradesničara, pripadnika stranke "Jobik", koji su ga pljuvali, gurali i psovali!

Bivši narodni poslanik mađarskog parlamenta iz stranke Jobik, Tamaš Gaudi-Nađ, primetio je Pastora na trgu u Budimpešti i pozvao demonstrante koji su mu prišli, gurali ga i psovali

Pastor izjavio da je juče oko 13 sati izašao iz zgrade parlamenta i da je napadnut na platou gde se održavao protest pripadnika pomenute ultradesničarske stranke, koji su krenuli da ga vređaju kada su ga videli.

- Napad je bio orkestriran sa lica mesta putem megafona, a govoreno je da sam ja izdajnik, nakon čega je desetak ljudi krenulo prema meni i počeli su da me guraju i pljuju - rekao je Pastor, koji se trenutno nalazi na putu od Budimpešte prema Srbiji.

On je dodao da je nekako uspeo da izađe iz te gomile, a kako je naglasio, najviše je razočaran činjenicom da mu niko nije pritekao u pomoć.

- Kada čovek bude stalno optuživan za izdaju, u Mađarskoj za nacionalnu izdaju, u Srbiji kao pretnja stabilnosti ili kao izdajnik vojvođanskih interesa, u jednom trenutku mu zaista bude dosta svega – naveo je Pastor sa izrazitom gorčinom u glasu i dodao da nije zadobio teže povrede niti da je bilo jačih udaraca.

Srpska napredna stranka osudila je ovaj napad kako su rekli ekstremista na lidera SVM!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Socijalista

    7. maj 2014 | 11:14

    Koja bagra. Nisam neki ljubitelj Pastora, ali ne zaboravite da je Jobik ultranacionalistikcka madjarska partija koja neprestano tvrdi da Madjarska polaze pravo na Vojvodinu.

  • pera

    7. maj 2014 | 11:51

    Ovo je dokaz da je Madjarska u ekonomskoj a i moralnoj krizi. Napadaju svog zemljaka jer im nije prosirio 'povijesne' granice, covek ni kriv ni duzan. Kako samo to da nasi politicari nisu iskusili tako nesto kad odu na Kosovo da prodaju maglu?

  • ;)

    7. maj 2014 | 11:19

    Ljudi, jel su ovo žene u crnom??? ;)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA