ZBOG POPLAVA: Vlada Srbije traži pomoć od Rusije, Slovenije i EU!

Vlada Srbije je uputila pismo Vladi Ruske Federacije, Evropskoj komisiji i Vladi Republike Slovenije sa molbom za upućivanje humanitarne i tehničke pomoći za otklanjanje posledica poplava

  • 8

Vlada Republike Srbije proglasila je vanrednu situaciju na teritoriji Republike Srbije, zbog opasnosti od poplava. Ova odluka je doneta na predlog Republičkog štaba za vanredne situacije, radi podizanja kapaciteta angažovanja svih subjekata zaštite i spasavanja, kao i otklanjanja posledica od elementarnih nepogoda izazvanih poplavama.

Vlada Srbije je uputila pismo Vladi Ruske Federacije, Evropskoj komisiji i Vladi Republike Slovenije sa molbom za upućivanje humanitarne i tehničke pomoći Srbiji za otklanjanje posledica poplava.

Vlada je naložila Republičkoj direkciji za robne rezerve da u cilju pružanja pomoći stanovništvu ugroženom od katastrofalnih poplava bespovratno isporuči 1.000 tona merkantilnog kukuruza, neophodnog za prehranu stoke na ugroženim područjima.

Podsetimo gotovo svi ministri obišli su najugroženija mesta i pomogli u evakuaciji ugroženih ljudi, a premijer Aleksandar Vučić helikopterom je dopremio hranu građanima Koceljeva i Uba.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • simke

    15. maj 2014 | 17:32

    A sad vam treba Rusija kad zagusti. EU vas voli oni ce vam dat evrica ako pogasite i malo industrije sto jos radi

  • Partybreaker

    15. maj 2014 | 17:22

    Pa rusija ce pomoci a eu... tuki!

  • Željko

    15. maj 2014 | 17:38

    Stize sveza GMO HRANA!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA