NA POZIV VUČIĆA: Sletelo 70 spasilaca iz Rusije u pomoć Srbiji! (FOTO) (VIDEO)

Avion Il-76 sleteo je oko 9h na aerodrom u Nišu, a u njemu je više od 70 najbolje pripremljenih spasilaca iz eromobilnog odreda "Centrospas" i Centra za izvođenje naročito rizičnih operacija "Lider"

  • 65

Odlukom vlade Rusije na molbu Srbije, zbog poplava, rusko Ministarstvo za vanredne situacije i civilnu zaštitu uputilo spasioce radi pružanja pomoći.

Avion Il-76 sleteo je oko 9h na aerodrom u Nišu, javio je RTS. U njemu je više od 70 najbolje pripremljenih spasilaca. Rusko ministarstvo je uputilo spasioce aeromobilnog odreda "Centrospas" i Centra za izvođenje naročito rizičnih operacija "Lider".

U avionu je, kako se navodi, visokotehnološka spasilačka oprema, uključujući ronilačku i specijalnu opremu, kao i motorni čamci.

Ruski odred opremljen je svim što je neophodno za potragu i spasavanje u zoni poplava i spreman je da deluje autonomno duže od 15 dana.

Neposredno u Srbiji, navodi Ministarstvo, angažovani su specijalisti Rusko-srpskog humanitarnog centra, čiji je jedan od zadataka otklanjanje posledica prirodnih nepogoda na teritoriji Srbije i drugih zemalja balkanskog regiona, a već su angažovani mobilni agregati i pumpe.

Ruska agencija Interfaks javila je, pozivajući se na neimenovanog sagovornika iz tog ministarstva da će u Srbiju biti upućena dva aviona ''Il-76'', sa aerodroma Ramenskoe na aerodrom u Nišu.

AVION ILUSIN IL 76

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA