NIKOLIĆ I KIRBI: Srbija ima mnogo prijatelja u svetu koji joj pomažu!

Predsednik Srbije je upoznao američkog ambasadora sa inicijativom za održavanje donatorske konferencije za pomoć svim zemljama koje su pogođene poplavama. Američki ambasador je na sastanku sa Nikolićem izrazio žaljenje zbog katastrofalnih poplava koje su zadesile Srbiju i dodao da se sada pokazalo da Srbija ima mnogo prijatelja koji su se brzo solidarisali sa njom i uputili joj pomoć

  • 9

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić upoznao je danas američkog ambasadora Majkla Kirbija sa inicijativom za održavanje donatorske konferencije za pomoć svim zemljama koje su pogođene poplavama, koju je Kirbi ocenio kao ohrabrujuću.

Kirbi je na sastanku sa Nikolićem izrazio žaljenje zbog katastrofalnih poplava koje su zadesile Srbiju i dodao da se sada pokazalo da Srbija ima mnogo prijatelja koji su se brzo solidarisali sa njom i uputili joj pomoć.

Američki ambasador je rekao da je predsednik Srbije u prethodne dve godine mnogo doprineo da se unaprede odnosi u regionu kao i odnosi Srbije sa brojnim zemljama širom sveta, do nivoa koji je do pre samo nekoliko godina bio nezamisliv, navodi se u saopštenju Pres službe predsednika Srbije.

- Kao rezultat toga, jasno je iskazana odlučnost mnogih država da se Srbiji što brže i što više pomogne - rekao je Kirbi.

 Američki ambasador je inicijativu za održavanje donatorske konferencije ocenio kao ohrabrujuću, pogotovo zbog činjenice da je Srbija zainteresovana da se pomogne i drugim državama u regionu, što je dobar signal za razvoj buduće saradnje.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera

    23. maj 2014 | 13:56

    Ajde Tomo, izdrzi još malo, skoro počinje vikend. Pa onda mozeš da se povučeš u Bajčetinu na ranč.

  • ццц

    23. maj 2014 | 13:44

    Имамо много пријатеља, пре свега вас Милосрдне Амере! Хаахахахаха е моје Боже, спаси свет од ових лицемера

  • Љути Четник

    23. maj 2014 | 14:21

    Samo jedanog iskrenog Rusiju, uz nju idu jos neke drzave tipa Belorusija, Rumunija itd. A prijateljski narodi su jos, Crnogorci, Grci, pravi Makedonci...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA