IMOVINA MINISTARA: Vučić ima garsonjeru i platu 125.000! Najbogatiji Velja, Udovičić i Vujović!

Prema zvaničnim izveštajima iz maja ove godine, premijer Srbije, u svom vlasništvu ima garsonjeru od 30 metara kvadratnih, ali nema ni kola, ni ušteđevinu. Velimir Ilić u svom posedu ima čak 20 poslovnih prostora, kuća, njiva i voćnjaka, a Vanja Udovičić nekretnine, pašnjake, dva automobila, čamac i akcije u četiri firme (M.K.Bresnik, Bresnik agrar, Vaud, Art Komunikejšn)

Na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije, u delu Odeljenje za kontrolu imovine funkcionera mogu se pronaći podaci o imovinskom stanju i prihodima svih političara koji su izveštaje o svojoj pokretnoj i nepokretnoj imovini predali Agenciji, a tako možemo videti da Vlada Srbije koju predvodi Aleksandar Vučić i nije baš imućna, kao ni sam premijer!

Na zvaničnoj internet stranici Agencije objavljeni su svi podaci o imovini ministara Vlade Srbije, a od podataka tu možemo videti koja kola voze članovi kabineta Aleksandra Vučića, da li imaju ili ne stan u svom vlasništvu, kao i kolika im je plata.

Prema tim izveštajima o izveštajima čini se da većina funkcionera nema baš neku ušteđevinu, a većina njih ni automobil, niti stan na svoje ime.

Otkako je premijer Vlade Srbije, Aleksandar Vučić ima platu oko 125.ooo dinara i ona predstavlja jedini izvor njegovih prihoda, dok je pre toga kao prvi potpredsednik vlade imao platu oko 109.000 dinara.

Iako je, po izveštaju iz decembra 2013. godine, Aleksandar Vučić u svom vlasništvu imao stan od 117 metara kvadratnih, po izveštaju s početka 2014. godine izgleda da je bez tog stana ostao, s obzirom da nije prijavio nepokretnu imovinu u tom periodu.

Prema zvaničnim izveštajima iz maja ove godine, premijer Srbije, u svom vlasništvu ima garsonjeru od 30 metara kvadratnih, ali nema ni kola, ni ušteđevinu.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova, Ivica Dačić, trenutno ima mesečne prihode u visini od 110.000 dinara, ima stan od 119 kvadrata, sa 3/4 vlasničkog udela i ušteđevinu.

Ako upordimo primanja Ivice Dačića iz vremena kada je bio premijer i sadašnja primanja Aleksandra Vučića, možemo zaključiti da je ova vlada znatno "srezala" primanja, jer je Dačić kao predednik Vlade radio za platu od oko 150.000. dinara, što je za 25.000 dinara više od sadašnjeg premijerskog honorara.

Udele u firmama i organizacijama ima ministar odbrane, Bratislav Gašić, a poseduje i dve kuće, od 360 i 250 kvadrata, od kojih je jednu izgradio, a drugu kupio. Takođe, šef resora odbrane vozi audija iz 2007. godine i štedi.

Pijadestal najbogatijih zauzima Velimir Ilić, zahvaljujući tome što u svom posedu ima čak 20 poslovnih prostora, kuća, njiva i voćnjaka.

Ministar omladine i sporta, Vanja Udovičić, koji pored nekretnina, pašnjaka, dva automobila, čamca, takođe poseduje i akcije u četiri firme (M.K.Bresnik, Bresnik agrar, Vaud, Art Komunikejšn).

Sa više nekretnina raspolaže i ministar privrede, Dušan Vujović, koji pored četiri nekretnine, dva automobila, ušeteževine, prima i platu od 105.000 dinara.

Ministar saobraćaja Zorana Mihajlović nije na platnom spisku vlade i nema prijavljena primanja, a živi u četvorosobnom stanu od 140 metara kvadratnih i vozi tojotu iz 2008. godine.

Na platnom spisku vlade nisu ni Snežana Bogosavljević Bošković, ni Zlatibor Lončar. Boškovićeva i Lončar u svom vlasništvu imaju po deo stana (Boškovićeva od 57, a Lončar od 75 metara kvadratnih). I dok Boškovićeva ima dva automobila (juga iz 2000. i škodu oktaviju iz 2008. godine), Lončar "nije u voznom stanju". Ni jedno od njih dvoje nema ušteđevinu, a platu primaju od institucija u kojima rade - Boškovićeva na Agronomskom fakultetu u Kragujevcu ima platu od 96.000 dinara, dok Lončar koji vodi zdravstvo prima 88.000 dinara u Kliničkom centru Srbije.

Potpredsednica vlade, Kori Udovički, takođe ima samo polovinu troiposobnog stana od 95 kvadrata u svom vlasništvu, platu od 103. 000 dinara, ušeđevinu, ali ne i kola.

Bez nekretnina su ministar obrazovanja, Srđan Verbić i ministarka bez portfelja zadužena za EU, Jadranka Joksimović, koja je prijavila samo platu od 101.000 dinara. Verbić u Vladi prima 98.500 dinara i ima škodu oktaviju, staru 13. godina.

Ministar  policije, Nebojša Stefanović, zarađuje oko 145.000 dinara, ima četvorosoban stan i garažu. U poslednjem izveštaju prijavio je da poseduje i ušteđevinu.

(M. Bojanić)

 

 

 

 

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lesa990

    30. maj 2014 | 16:26

    Koga vi zaj***vate...

  • ceca

    30. maj 2014 | 16:24

    Ma ja nemam ni stanove ni kuce i nemam firme ali imam dvoje djece i imam muza i mnogo se volimo i zato sam ja za sebe najbogatija zena na ovom svjetu ;)))

  • Vucic ministar informisanja

    30. maj 2014 | 16:25

    Juuu,dajte sms broj da se novcano pomogne coveku. Sramota da prvi covek drzave zivi u garsonjeri.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA