Dačić: Srbija nemoćna pred prisluškivanjem NSA

- To nije dobra praksa i ja sam protiv toga, ali mi smo nemoćni da bilo šta promenimo. To je tema koja je izazvala veliko nepovrenje među državama u svetu - poručio je šef srpske diplomatije povodom prisluškivanja koje sprovodi Američka agencija za bezbednost

  • 3

Prvi potpredsednik vlade i šef diplomatije Ivica Dačić izjavio je danas da prisluškivanje koje sprovodi Američka nacionalne agencije za bezbednost (NSA) nije dobra praksa i da je izazvala nepoverenje među državama, ali da je Srbija nemoćna da bilo šta promeni.

- To nije dobra praksa i ja sam protiv toga, ali mi smo nemoćni da bilo šta promenimo. To je tema koja je izazvala veliko nepovrenje među državama u svetu - poručio je Dačić na redovnoj mesečnoj konferenciji za novinare.

On je rekao da nije iznenađen što se Srbija našla na spisku zemlja koje NSA prisluškuje, ali i naveo da, kad mogu da prisluškukuju i druge države, pa i Nemačku, zašto ne mogu i nas.

- Neće čuti mnogo toga novog od onog što čuju na konferencijama za štampu i ne moraju onda mnogo da se trude - kazao je Dačić i podsetio da mu je bivša državna sekretarka SAD Hilari Klinton svojevremeno na sastanku rekla da je iznenađena što on isto priča i sa njom na sastanku i na konferenciji za medije.

Dačić je dodao da borba protiv terorizma i raznih drugih vrsta ekstremizma ponekad zadire i u oblast zaštite ljudskih prava i građanskih sloboda.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Живац.

    2. jul 2014 | 15:43

    Дачићу, ма баш те брига,нек прислушкују. Певај им повремено Миљацку па нек уживају.

  • Stari Socijalista

    3. jul 2014 | 09:58

    Pa to se zna, ništa novo. A jedino od Dačića i imaju šta pametno da čuju.

  • Imenjak

    2. jul 2014 | 22:19

    Imaju i sta da cuju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA