Nikolić: Srbija nije bila opremljena za katastrofu!

- Sve raspoložive snage u Srbiji su opredeljene da prebrodimo ovu katastrofu koja je pogodila našu zemlju. Zato molim građane za strpljenje, pogotovu one koji misle da ih neko preskače. Mi smo dužni da obiđemo svaku kuću, jer sagledavamo štetu, kako bismo već ovog meseca imali konačnu cifru onog što je uništeno u Srbiji - rekao je predsednik Srbije prilikom današnje posete poplavljenom stanovništvu u Kraljevu i dodao da Srbija nije bila tehnički opremljena za ovakvu katastrofu, jer je sve morala iz budžeta da finansira i za socijalne programe i potpuno druge namene

  • 2

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas u Kraljevu da Srbija nije bila tehnički dobro opremljena za katastrofu koja ju je zadesila, ali je istakao da su sve raspoložive snage opredeljene da se prebrode posledice poplava i zamolio gradjane za strpljenje.

- Uvek ima ljudi koji misle da je moglo bolje, brže, složnije ili pravednije nakon poplava - naveo je Nikolić.

- Sve raspoložive snage u Sribji su opredeljene da prebrodimo ovu katastrofu koja je pogodila Srbiju. Zato molim građane za strpljenje, pogotovu one koji misle da ih neko preskače. Mi smo dužni da obiđemo svaku kuću, jer sagledavamo štetu, kako bismo već ovog meseca imali konačnu cifru onog što je uništeno u Srbiji” - rekao je Nikolić, dodajući da je na lokalnim samoupravama da što pre izdaju gradjevinske dozvole za najugroženije.

On je napomenuo da Srbija nije bila tehnički opremljena za ovakvu katastrofu, jer je sve morala iz budžeta da daje - za socijalne programe i potpuno druge namene.

Predsednik Nikolić prethodno je sa ambasadorima devet afričkih zemalja uručio donaciju Kraljevu, kako bi se pomoglo poplavljenom stanovništvu da što pre sanira štetu od poplava. Grad Kraljevo je dobio dva generatora i četiri pumpe za isušivanje poplavljenih kuća.

Predsednik Tomislav Nikolić je rekao da su prijatelji Srbije iz Afrike odlučili da ove godine umesto tradicionalne manifestacije Dani Afrike u Beogradu, sakupe novac i nabave Srbiji generatore i pumpe.

Ambasador Alžžira Abdel Kader Mezdou je poručio da su afričke držžave pokuššale da donacijom pokažžu solidarnost sa srpskim narodom.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Чича.

    3. jul 2014 | 20:55

    Илија. Ма није то само због џипова? Ми смо увек изненађени затечени,цео свет нас мрзи,киша пада у јесен,снег усред зиме хаоситд. Изненађени и увређени!!

  • Ilija

    3. jul 2014 | 19:23

    Pa naravno da nije bila opremljena, jer kupuju džipove umesto opreme, a opet si ih ostavio na funkciji. Nek i dalje svakog vikenda idu u Smederevo, Prokuplje, Lazarevac i ko zna gde o trošku gradjana.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA