Nikolić i ambasadori afričkih zemalja uručili pomoć poplavljenima! (FOTO)

- Sredstva su prikuljena i poklonjena Fondaciji Dragice Nikolić, a preko mene, predsednika Srbije, i time su pokazali tradicionalno prijateljstvo koje traje decenijama između Srbije i afričkih zemalja. U ime svih stanovnika Srbije zahvaljujem se njihovoj ljubavi prema Srbiji - rekao je predsednik Srbije, koji je sa ambasadorima devet afričkih zemalja uručio pomoć poplavljenom stanovništvu u Kraljevu

  • 0

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i ambasadori devet afričkih zemalja uručili su pomoć poplavljenom stanovništvu u Kraljevu.

Kraljevo je dobilo dva generatora i četiri pumpe za isušivanje poplavljenih kuća.

Ambasadori su zajednički sakupili sredstva tako što su otkazali predviđeno tradicionalno druženje Dani Afrike.

Predsednik Nikolić rekao je da su afrički ambasadori umesto održavanja manifestacije Dani Afrike pokazali solidarnost sa stanovništvom Srbije nabavkom generatora i pumpi.

- Sredstva su prikuljena i poklonjena Fondaciji Dragice Nikolić, a preko mene, predsednika Srbije, i time su pokazali tradicionalno prijateljstvo koje traje decenijama između Srbije i afričkih zemalja. U ime svih stanovnika Srbije zahvaljujem se njihovoj ljubavi prema Srbiji - rekao je predsednik Nikolić.

Ambasador Alžira Abdelkadar Mesdoua je izjavio da će pumpe i generatori puno koristiti poplavljenom stanovništvu u Srbiji da što pre saniraju svoje domove.

- Odlučili smo se na pomoć kao znak male solidarnosti afričkih zemalja sa Srbijom - rekao je ambasador Alžira.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA