Velimir Ilić izvređao novinarku CINS-a, NUNS traži izvinjenje!

- Samo vi bazu radite, baza je vrlo bitna. Kako vas nije sramota, bedo jedna, vi novinar neki! Da li ste normalni, majke vam, kad me pitate takvu stvar?! - ovim rečima je ministar bez portfelja vređao novinarku, kada je pokušala da dobije informacije od njega

  • 29

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) najoštrije je danas u saopštenju osudilo postupak ministra bez portfelja Velimira Ilića i zatražilo javno izvinjenje zbog uvreda koje je uputio novinarki Centra za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) Milici Šarić.

NUNS je ujedno, pozvao sve koleginice i kolege da, do tada, bojkotuju sve političke aktivnosti ministra Ilića, jer smatra da je ovo jedini način da se javnost upozori na ovakvo ponašanje, a novinari zaštite od primitivizma.

Kako se u saopštenju NUNS-a navodi - novinari CINS-a pripremaju objavu baze podataka o sukobima privatnog obezbeđenja i građana u proteklih 10 godina, u okviru čega proveravaju tačnost medijskih napisa o takvim incidentima i pozvali Ilića kako bi proverili da li se njegovo obezbeđenje sukobilo sa policajcem 2004. godine, odnosno sa novinarom tri godine kasnije.

U saopštenju se tvrdi da je Ilić, osim što je negirao da je reč o njegovom obezbeđenju, Milicu Šarić izvređao.

- Samo vi bazu radite, baza je vrlo bitna. Kako vas nije sramota, bedo jedna, vi novinar neki - rekao je Ilić novinarki.

Navodi se da je Ilić rekao i da ga pita gluposti, ko joj je dao nalog za ta pitanja i dodao "da li ste normalni, majke vam, kad me pitate takvu stvar".

- NUNS smatra da je javno izvinjenje i bojkot minimum koji novinari moraju da traže i preduzmu i na taj način zaštite sopstveni ugled i dostojanstvo. Ministar Velimir Ilić, ali i sve javne ličnosti, treba da shvate da u ophođenju sa novinarima moraju da se pridržavaju elementarnih civilizacijskih normi - navodi se saopštenju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stevan

    10. jul 2014 | 13:18

    Ovo je samo dokaz da oni nisu predstavnici naroda nego misle da je vlast njihova svojina

  • yuri

    10. jul 2014 | 13:24

    Ja sam seljak,rodila me zena sa sela i mnogo imam problema sa seljacima u dusi.Ilic je bandit malo veci ali to opet ide nego mene interesuje to,kakvi su to ljudi koji su za njega glasali,mislim da su jos gori.

  • made in great britain

    10. jul 2014 | 13:29

    Prostak. Udaljiti ga iz politickog zivota.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA