Dačić: Niko ne može da vodi SPS bolje od mene!

Lider SPS-a je pred sednicu Glavnog odbora stranke zatvorene za javnost rekao da bi voleo da mu neko izađe na crtu na Kongresu 14. decembra, kada će se birati rukovodstvo stranke, ali da ipak veruje da niko ne može da vodi SPS bolje od njega

  • 8

Lider SPS Ivica Dačić izjavio je danas da veruje da niko ne može da vodi stranku bolje od njega i da upšte ne zna da postoji "slučaj Branko Ružić".

Dačić je pred sednicu Glavnog odbora stranke zatvorene za javnost rekao novinarima da bi voleo da mu neko izađe na crtu na Kongresu 14. decembra kada će se birati rukovodstvo stranke ali da ipak veruje da niko ne može da vodi stranku bolje od njega.

- Da mislim da neko može da vodi stranku bolje od mene sigurno bih mu je prepustio - rekao je Dačić.

On je podvukao da podržava demokratski način odlučivanja i podsetio da se svojevremeno borio za predsedničko mesto u stranci protiv četiri kandidata, da je i na mesto predsednika Glavnog odbora došao uz protivljenje tadašnjeg lidera socijalista Slobodana Miloševića, uz ocenu da težeg protivnika od njega ne može imati.

On je kazao i da na mesto predsednika stranke nije došao padobranom, već se za to mesto borio.

Prema rečima Dačića, period pre Kongresa uvek je vreme kada "ima određenih impulsa", ali da problema u odnosima u SPS nema.

Upitan da li će na GO SPS biti reči upravo o odnosima u stranci, Dačić je rekao da će se o tome raspravljati kada problema bude, a na opasku novinara da li će se baviti "slučajem Branko Ružić" Dačić je odgovorio: "Ne znam da postoji slučaj Branko Ružić."

Lider socijalistra je ponovio da Ružić nije bio na proslavi 24 godine SPS-a, jer je bio odsutan a što mu je on odobrio.

On je kazao da je cilj socijalista da na idućim izborima dobiju veći broj glasova nego što imaju sada, navodeći da se politička scena u prethodnim godinama veoma promenila, da je potrebno modernizovati partiju i promeniti njen program, ali i doneti nova kadrovska rešenja.

Dačić je najavio da će Glavni odbor SPS u septembru doneti odluku o održavanju Kongresa i izabrati organizacioni odbor koji će taj Kongres pripremiti.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kimi

    25. jul 2014 | 15:36

    Posle pada vladavine milosevica, nije ni trebalo vise da postojite kao politicka opcija u srbiji. DS vas je pobedio a kasnije sa vama oformio vladu i digao vas iz mrtvih! Kakav apsurd!

  • Cobi ns

    25. jul 2014 | 22:07

    Ovo su već ozbiljni poremećaji,kada čovek dođe u tu fazu da misli da je nezamenljiv,postaje opasan i to se manifestuje negativno po okruženje,državu.....neverovatno?!!

  • Knjaževac

    25. jul 2014 | 22:06

    Dačiću, bolje dođi u Knjaževac, da vidiš kako ti se raspada stranka! Zbog alavosti predsednika OO SPS, socijalistu su, zajedno sa naprednjacima, opozicija u varoši. Naspram njih, URS i DS, sa svojim satelitima (DSS, LDP, JS) vladaće još 100 godina! Džaba vlast na republičkom novou, kada je lokalnoj socijalističkoj vrhušci najbitnije da su sebe pozapošljavali u EPS-u i Dunav osiguranju, dok obični članovi ni za `leba nemaju - SRAMOTA!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA