Vreme čitanja: oko 1 min.

Dačić posetitio saobraćajca koji je teško povređen: Zalagaću se za jačanje bezbednosti policijskih službenika

Đ. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Poželevši policajcu brz oporavak, ministar Dačić je podsetio na složenost policijske profesije i opasnosti kojima su policajci svakodnevno izloženi čuvajući bezbednost građana Srbije, neretko ugrožavajući i ličnu

  • 7
Ivica Dačič Foto: MUP

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić posetio je danas na Vojnomedicinskoj akademiji saobraćajnog policajca Aleksandra Stojanovića koji je teško povređen na dužnosti i naglasio da će se kao ministar maksimalno zalagati za jačanje bezbednosti policijskih službenika što istovremeno iziskuje i strožu kaznenu politiku prema onima koji napadnu policajca.

Poželevši policajcu brz oporavak, ministar Dačić je podsetio na složenost policijske profesije i opasnosti kojima su policajci svakodnevno izloženi čuvajući bezbednost građana Srbije, neretko ugrožavajući i ličnu o čemu govori da je od 2021. godine jedan policajac izgubio život, a 838 policijskih službenika povređeno, od kojih je 117 pripadnika saobraćajne policije.

Mi smo u poslednja tri dana imali dva slučaja gde su pripadnici saobraćajne policije teško povređeni prilikom obavljanja svojih dužnosti, a noćas se desio još jedan incident i napad na službeno lice kada je uboden u ruku pripadnik Interventne jedinice u Beogradu“, istakao je ministar Dačić i dodao da ovakvi slučajevi stavljaju u prvi plan potrebu za unapređenjem bezbednosti policijskih službenika.

„Zato je bitno da se osiguraju najviši mogući kriterijumi za bezbednost policijskih službenika, a istovremeno da budu najstrože sankcije za sve one koji ugrožavaju živote policajaca. Njihov zadatak je da osiguraju bezbednost građana i zato svi treba da im pruže maksimalnu podršku i ne sme da se dozvoli bilo kakav napad na policiju“, istakao je ministar Dačić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mira

    11. maj 2024 | 13:51

    Sve je to leo da nije za marketing i fotelju.

  • PO

    11. maj 2024 | 13:38

    Praktična obuka policije i strogo i uvek pridržavanje propisa bez izuzetka,to je preventiva.

  • ZH

    11. maj 2024 | 13:34

    Saobraćajci moraju imati svoja ovlašćenja za postupanje i sami da se štite a strožije kažnjavanje onih koji napadaju nije preventiva,obuka je najbitnija i upotreba oružja kada treba.Ovde u patroli su dva saobraćajca i dok jedan kontroliše drugome je ruka na oružju tako da se retke povredem

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA