Vučić: Ugovor s Fijatom neće biti pokazan!

- To je ugovor na koji je država Srbija potrošila najviše novca i da smo ga kojim slučajem mi potpisali bili bismo optuženi za najveći kriminal - rekao je premijer Srbije i dodao da je taj ugovor potpisao DS. Predsednik Vlade je naglasio i da će Er Srbija ove godine prvi put biti u plusu

  • 51

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ugovor sa Fijatom neće biti pokazan javnosti, a da je što se tiče ugovora sa NIS-om primedbe lično izneo predsedniku Rusije Vladimiru Putinu.

Odgovarajući na pitanje lidera Nove stranke Zorana Živkovića kada će "tajni ugovori" biti predstavljeni javnosti, što je premijer obećao još u kampanji, Vučić je rekao da ni ugovor sa Fijatom, kao ni sa NIS-om nije potpisao on već stranka na čijoj je Živković bio listi.

- Što se tiče Fijata na žalost taj ugovor neće biti pokazan.. To je ugovor na koji je država Srbija potrošila najviše novca i da smo ga kojim slučajem mi potpisali bili bismo optuženi za najveći kriminal - rekao je Vučić u parlamentu.

Podsetivši i da je ugovor o NIS-u takođe potpisala stranka na čijoj je listi bio Živković i, kako je rekao, još jedna stranka, premijer je kazao:

- Izborili smo se da dobijemo jedan dobar ugovor o Južnom toku iako je početak bio trapav... Dobili smo uslove neuporedivo bolje nego što ih imaju Bugarska i Mađarska - dodao je on!

On je izrazio očekivanje da radna grupa koja je formirana reši sve probleme u vezi sa tim ugovorom kako, kako je rekao, i dolikuje prijateljima - Srbiji i Rusiji.

Vučić je rekao i da je tokom nedavnog boravka u Moskvi na najdirektniji način zastupao interese Srbije i da je premijeru Dmitriju Medvedevu predao dokumentaciju o iscrpljivanju srpskih izvora energije, nafte i gasa, u iznosu koji prelazi preko 400 miliona dolara u prvih pet meseci ove godine.

VUČIĆ: SRPSKI AVIOPREVOZNIK PRVI PUT U PLUSU

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će srpski avioprevoznik ove godine prvi put biti u plusu i da Er Srbija doprinosi budžetu Srbije sa 1,5 odsto BDP.

Vučić je, odgovarajući na pitanje predsednika Nove stranke Zorana Živkovića kad će država objaviti ugovor sa Etihadom, rekao da je JAT imao gubitke godinama, nijedne godine manji od 28 miliona evra, a da će ove godine prvi put biti u plusu i "dati državi novac".

Vučić je rekao i da je broj putnika u 2014. porastao za 70 odsto na 940.000, a ukupni prihodi za 21 odsto.

On je rekao da je uvedeno devet Erbasovih aviona u flotu, kao i da je naručeno još deset Erbasovih aviona koji će biti pušteni u rad 2018. godine.

- To znači da će Er Srbija imati najnapredniju i najefikasniju flotu u regionu - rekao je Vučić.

Premijer je dodao i da je proširena mreža na 38 destinacija u svetu, povećana povezanost sa susednim zemljama tako da je Srbija postala regionalno čvoriste.

- Er Srbija radi s čistim bilansom stanja - rekao je Vučić i dodao da Er Srbija doprinosti sa 1,5 odsto u BDP.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NasukanBrod

    31. jul 2014 | 19:53

    Ako su uradili nesto protiv zakona treba ih krivicno goniti a ne ovde meni pricati da su ugovori kriminalni...,

  • SRBIJA

    31. jul 2014 | 17:05

    Sad ce Ds botovi cija je stranka krala i lose privazivala stotine firmi da krenu sa pljuva jem..krenite 3..2..1 sad

  • NIN

    31. jul 2014 | 17:30

    Pa pokaži nam šta je to prošla vlada potpisala, da vidimo koliko su ukrali.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA