Ljajić: Srbija neće zaraditi na sankcijama EU Rusiji!

- Potražnja iz Rusije raste, ne samo prema nama, nego prema celom svetu. Ali ono što mi izvozimo neuporedivo je manje od onoga što u Rusiju izvoze drugi - kaže ministar srpske trgovine

  • 24

Odluka Srbije da poštuje volju Evropske unije u vezi s izvozom u Rusiju neće previše uticati na srpsku privredu, ocenio je Rasim Ljajić, ministar trgovine.

On je naglasio da Srbija niti želi da koristi situaciju, niti ima kapacitete da osetnije poveća izvoz.

- Mi smo u prvih šest meseci ove godine, kada nije bilo sankcija EU prema Rusiji i kontrasankcija, povećali izvoz poljoprivrednih proizvoda i hrane u Rusiju za 68 odsto - rekao je Ljajić za "Blic".

Prema njegovim rečima, privreda ima svoju dinamiku i logiku. "Potražnja iz Rusije raste, ne samo prema nama, nego prema celom svetu. Ali ono što mi izvozimo neuporedivo je manje od onoga što u Rusiju izvoze drugi", dodao je Ljajić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pirlo

    26. avgust 2014 | 13:06

    Ako stvarno i iskreno zelimo u EU, ne bi bilo korektno i moralno da sada mi preuzmemo deo izvoza EU u Rusiju...podrska za ovakav stav vlade i ministra...

  • Ševarice

    26. avgust 2014 | 10:10

    E to je najveći problem, ministar je u pravu 100%. Holandija(recimo) ima 3 puta veći prinos kukuruza po hektaru nego mi, a mi imamo potencijal da sa manjim ulaganjima, budemo na njihovom nivou, ako ne i više. Ali nama kao da to nije u interesu, nama su prioritet fabrike automobila, kompjutera, televizora i šta znam još! Mi oremo s traktorima od 77 konjskih snaga i starosti 30 godina, taj traktor troši isto dizela kao nov od 160 ks, a ovaj od 160 ks radi tri operacije od jednom. Skupi smo, spori smo, ne efikasni smo.

  • Boki

    26. avgust 2014 | 09:19

    Niko nije ni sumnjao da cemo mi nesto zaraditi. Mi smo jednostavno nesposobni za to. Mozemo da uzmemo nesto ako nam se pokloni, neke donacije, neku humanitarnu pomoc, ali da zardimo... Teeesko. Tako da EU moze biti spokojna.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA