POSLE ENVER HODŽE STIŽE EDI RAMA: Premijer Albanije u septembru dolazi u Srbiju!

Edi Rama će biti prvi premijer Albanije koji posećuje Srbiju posle sedam decenija. Poslednji put je u Beogradu bio Enver Hodža 1947. godine, i to kao gost Josipa Broza Tita

  • 32

Premijer Albanije Edi Rama doputovaće u septembru u zvaničnu posetu Srbiji, a to će biti prva zvanična poseta visokog albanskog zvaničnika Beogradu posle 70 godina, objavio je Danas.

Pozivajući se na kabinet albanskog premijera, list piše da je poziv predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića za posetu Beogradu stigao u Tiranu i da samo preostaje da se odredi tačan datum posete.

Rama je trebalo da poseti Beograd pre pola godine, ali je ta poseta odložena nakon raspisivanja vanrednih, martovskih izbora u Srbiji.

Edi Rama će biti prvi premijer Albanije koji posećuje Srbiju posle sedam decenija. Poslednji put je u Beogradu bio Enver Hodža 1947. godine, i to kao gost Josipa Broza Tita i ondašnje jugoslovenske federacije.

Rama je ranije govorio kako je najznačajnija tema za razgovor sa vlastima u Beogradu posmatranje regiona kao zajedničkog tržišta, a kao problem s kojim se može suočiti tokom razgovora naveo je razlike Beograda i Tirane u vezi sa Kosovom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MedaDraz

    26. avgust 2014 | 10:36

    Ne hvala! Peticijom protiv sk(Rame)!

  • Ogi

    26. avgust 2014 | 09:49

    ...bice i zadnji primijer te tvorevine koji je nas posetio

  • perkan

    26. avgust 2014 | 12:58

    Podrska za Aleksandra Vucica koji gradi dobre odnose sa svima a posebno susedima, pa cak i onima koji su tradiocionalno ne bas prijateljski nastrojeni prema nasoj zemlji, ovo je korak u dobrom smeru...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA