Marko Đurić ubrzano uči albanski jezik!

Direktor Kancelarije za KiM odmah po stupanju na dužnost počeo je da pohađa časove albanskog jezika kod profesorke sa diplomom Filološkog fakulteta u Beogradu, a cilj mu je da do kraja mandata potpuno savlada taj jezik

  • 22

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić ozbiljno je shvatio svoj posao i u cilju bržeg i boljeg pronalaženja rešenja sa albanskom stranom u pregovorima Beograda i Prištine upisao je kurs albanskog jezika, saznaje Telegraf.rs!

Đurić koji je završio Pravni fakultet u Beogradu, a do imenovanja na mesto direktora Kancelarije za KiM bio je spoljnopolitički savetnik predsednika Srbije, odmah po imenovanju na novu funkciju počeo je da pohađa privatne časove albanskog jezika.

- Marko Đurić je poznat kao detaljan čovek, koji ništa ne prepušta slučaju, pa je tako, radi boljeg i bržeg sporazumevanja krenuo na privatne časove albanskog jezika kod profesorke sa diplomom Filološkog fakulteta iz Beograda, a koja je dugo živela u Albaniji - kaže za naš portal dobro obavešteni sagovornik.

Prema rečima našeg sagovornika, Đurić je sebi postavio cilj da do kraja mandata potpuno savlada albanski, kako bi sa većinskim stanovništvom na teritoriji u njegovoj nadležnosti razgovarao na njihovom maternjem jeziku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pričaj srpski, da te ceo svet razume

    9. septembar 2014 | 14:49

    Nepotrebno, kad skoro svi znaju da pričaju srpski..

  • abcd

    9. septembar 2014 | 15:49

    Da li ste svesni, koliko na zapadu, recimo prodavacite po marketima, prodavnicama, kioscima, znaju dobro engleski jezik, iako im nije potrebna neka skola za ta mesta. Da ne pricam o drugim pozicijama. A koliko kod nas prodavacice znaju engleski jezik? A ako pricamo o albanskom jeziku, pa ako nista drugo, puno albanaca narocito funkcionera, zna srpski jezik, zasto to ne bi i neko od nasih politicara naucio.

  • Gepard

    9. septembar 2014 | 15:28

    Verovatno je odlicno placen.Covek moze svasta da nauci ako ga dobro plate.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA