KOD PASTORA PO VLADU VOJVODINE: Odazvali se SNS, SVM, SPS, SRS i DSS!

Predsednik Skupštine AP Vojvodine sazvao je sastanak povodom rešavanja problema u pokrajinskoj vladi, a njegovom pozivu su se odazvali SNS, SVM, SPS, SRS i DSS, dok su DS. LSDV i NDS pismeno obavestili predsednika pokrajinske Skupštine da neće prisustovati sastanku oglušivši se o Pastorov sinoćni apel da preispitaju svoje odluke o izostanku sa sastanka

  • 4

U Novom Sadu je počeo sastanak koji je povodom razgovora o rešavanju problema u Vojvodini zakazao Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor, a odazvali su mu se SNS, SVM, SPS, SRS i DSS. 

Prvi su u salu za sastanke došli potpredsednici Srpske napredne stranke Igor Mirović i Goran Knežević, nakon njih došao je i lider SVM i domaćin sastanka Ištvan Pastor. 

Koalicija okuupljenu oko SPS-a na sastanku predstavljaju Predsednik pokrajinskog odbora SPS-a, Dušan Bajatović, potpredsednik JS Srđan Kružević, Predsednik pokrajinskog odbora PUPSA Miroslav Španović i funkcioner SDPS Miroslav Mijatović .

Srpsku Radikalnu stranku na sastanku zastupaju potpredsednici Milorad Mirčić, i Nemanja Šarović a u ime DSS-a sastanku prisustvuju potpredsednik Borko Ilić i predsednik pokrajinskog odbora DSS-a Milenko Jovanov.

Demokratska stranka, Liga socijaldemokrata Vojvodine i Nova demokrartska stranka, juče su pismeno obavestili predsednika pokrajinske Skupštine Ištvana Pastora da neće prisustovati sastanku oglušivši se o Pastorov sinoćni apel da preispitaju svoje odluke o izostanku sa sastanka.

Iako je juče u pojedinim medijima bilo najavljeno da će sastanku prisustovati i lider Treće Srbije , koja u pokrajinskom parlamentu ima 2 poslanika , Miroslav Parović nije došao na sastanak a, kako je rekao Tanjugu, za taj sastanak nije ni dobio poziv.

Sastanak je počeo retrospektivom jučerrašnjih događaja od strane domaćina sastanka Ištvana Pastora, koji je prisutne upoznao sa činjenicom da su ga DS, LSV i NDS, obavestile da će izostati sa današnjeg sastanka.

Nakon uvodnih reči, novinari su napustili salu za sastanke, a izjave učesnika očekuju se po završetku sastanka.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • TANJA

    16. septembar 2014 | 22:20

    Sad je jasno kome je stalo do Vojvodine.

  • pirkac

    16. septembar 2014 | 13:47

    Stranke koje nisu dosle na sastanak beze od stvarnosti, vladu treba sto pre rekonstruisati ili raspisati izbore sto je mozda najbolje resenje...

  • perkan

    16. septembar 2014 | 13:45

    Stranke u Vojvodini treba sto pre treba da shvate realnost politickog trenutka, a to je da je SNS trenutno najjaca partija i u pokrajini i u republici i da je svaka vlast bez ove stranke prosto nemoguca i nelegitimna...izbori sto pre pa neka narod Vojvodine odluci kakvu vlast zeli...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA