Ministarka Mihajlović najavila smene direktora Železnica!

- Odlukom "Železnica Srbije" se koči ruski zajam od 800 miliona evra i blokira se rekonstrukcija pet deonica, a ostavlja se i loš utisak o 'Železnicama Srbije' i Srbiji kao državi - rekla je Mihajlovićeva

  • 23

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je smene direktora u "Železnicama Srbije", zbog odluke da ne potpišu aneks ugovora o realizaciji ruskog kredita za rehabilitaciju pruga.

- Ovim se koči ruski zajam od 800 miliona evra i blokira se rekonstrukcija pet deonica, a ostavlja se i loš utisak o 'Železnicama Srbije' i Srbiji kao državi - rekla je Mihajlovićeva za Radio-televiziju Srbije (RTS).

Ona je napomenula da će se nastaviti rad na potpisivanju tog aneksa, kao i ostalih pet, i da oni koji koče investicije "ne mogu da budu izvršni direktori i biće smenjeni".

Prema njenim rečima, "Železnice" su do sada platile pet miliona evra zbog kredita koje nisu povukle.

Kako je ocenila, da nije rešena ova situacija, moglo je da se desi da i na projektu modernizacije pruge Beograd-Budimpešta iskrsne sličan problem.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JelicaJeca

    19. septembar 2014 | 22:54

    Potrebno je svim nepravilnostima stati na put,svim nepravilnostima koje su na stetu nase drzave.

  • Miki

    20. septembar 2014 | 09:33

    A kad ce biti legalizovana nelegalna gradnja? Imam stan u zgradi koja nije legalizovana, preselio sam se u drugi grad i sta sad ja da radim sa njim? Nece niko da ga kupi a sa legalizacijom se stalo. Ministarka se bavi smenama a za drugo je nije briga. A i kad bude legalizovano, umesto investitora koji me je prevario, ja cu morati to da platim. Uvek obicni gradjani izvuku deblji kraj.

  • Milan Šuka

    20. septembar 2014 | 09:38

    Nikako ne mogu da shvatim te ljude kojima je povereno da vode javna preduzeća , ponašaju se ne domaćinski i bahato.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA