DEFINITIVNO: Gej parada biće održana u nedelju!

"Parada ponosa biće održana 28. septembra u Beogradu", poruka je posle sednice Biroa za koordinaciju službi bezbednosti, kojom je predsedavao predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić

  • 0

Biro za koordinaciju službi bezbednosti koji se sastao danas u zgradi Vlade Srbije, a čijom sednicom je predsedavao premijer Aleksandar Vučić doneo je odluku da se održi Parada ponosa 28. septembra u Beogradu.

- Biro za koordinaciju službi bezbednosti uprkos različitim mišljenjima nije zabranio održavanje Parade ponosa u nedelju, 28. septembra - saopštio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, nakon sednice Biroa.

Podsetimo premijer Srbija Aleksandar Vučić juče je rekao da on neće šetati u nedelju i da je to njegovo ljudsko pravo, već će otići da poseti ugrožene meštane Tekije čiji su domovi uništeni u poplavama.

- Poštujem ustavne obaveze države i moja obaveza je da se svim ljudima garantuje bezbednost i sigurnost. Za mene je svaki dan radni, pa i subota i nedelja, ja ću tog dana ići u Tekiju, obićiću narod, imam sastanak oko rešavanja Petrohemije, a nije moja obaveza kao premijera da prisustvujem Paradi ponosa, niti mi pada na pamet, to je moje ljudsko pravo, a pravo i obaveza kao predsednika Vlade je da omogućim svakome slobodu kretanja i to će biti učinjeno – rekao je Vučić.

Organizatori Parade koji je zakazan za 28. septembar, očekuju da će Prajd ove godine biti održan ocenjujući da je u društvu ”mnogo manja tenzija nego prethodnih godina”.

- Čini mi se da je ove godine kreirana jedna i politička i klima u javnosti, koja vodi ka tome da se Prajd desi – rekao je Boban Stojanović i dodao da je, ako se izuzme par incidenata prethodnih dana, mnogo manja tenzija nego ranijih godina, pa se organizatori nadaju da će Prajd biti održan.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA