LINDER I VUČIĆ: Nove investicije i podrška Vladi Srbije! (FOTO)

- Želimo da Srbiju učinimo naprednim mestom na Balkanu i u tom smislu bih želeo da pozdravim sve korake i kada je reč o regionalnoj saradnji koje je Vlada Srbije preduzela, a u političkom smislu i proces pomirenja u regionu - rekao je predsednik Odbora nemačke privrede za istok

  • 10

Predsednik Odbora nemačke privrede za istok Rajner Lindner najavio je danas nove investicije u Srbiju i poručio da Nemačka podržava vladine mere fiskalne konsolidacije i donošenje reformskih zakona, posebno Zakona o radu.

- Želimo da Srbiju učinimo naprednim mestom na Balkanu i u tom smislu bih želeo da pozdravim sve korake i kada je reč o regionalnoj saradnji koje je Vlada Srbije preduzela, a u političkom smislu i proces pomirenja u regionu - rekao je Lindner.

On je na zajedničkoj konferenciji za novinare u Vladi Srbije kazao da će Odbor nemačke privrede za istok, takođe, podržati Srbiju na njenom puta ka Evropskoj uniji.

Lindner je podsetio da je ovo njegov treći boravak u Beogradu ove godine, te da je ovog puta došao sa predstavnicima 15 nemačkih kompanija spremnim za investiranje u Srbiju.

Dogovorili smo se sa premijerom Aleksandrom Vučićem da ubuduće ovakve susrete održavamo dva puta godišnje kako bismo sagledavali realizaciju tekućih projekata i razgovarali o novim, rekao je.

- Nemački investitori pozdravljaju sve zakone i Zakon o radu, koji predstavlja sjajan podsticaj da se dalje nastavi sa saradnjom - rekao je Lindner istakavši da su "pođednako i veoma važne najavljene mere fiskalne konsolidacije koje su pokazatelj da je u Srbiji došlo do konsolidacije privrede".

- Pružamo punu podršku tome jer je to važno za finansije i investicije - rekao je Lindner napomenuvši da je Nemačka često na udaru, kako je rekao, kritika zato što ima snažnu finansijsku politiku.

Ali, istakao je, Nemačka više nema javnog duga i od naredne godine "želimo da ispišemo nešto što je čista nula" i to je, kaže, veoma ambiciozan cilj.

- Zato bih želeo ovde da kažem premijeru Vučiću da treba da sledi taj primer - rekao je Lindner.

Inače, Lindner je rekao da su razgovoru sa premijerom Vučićem prisustvovali predstavnici kompanija iz gotovo svih oblasti nemačke privrede - energetike, građevinarstva, zdravstva, automobilske industirjem, IT sektora...

- Ono što je bitno mi želimo da se u Srbiji bavimo građevinskim i infrastrukturnim projektima. Mi želimo da gradimo puteve, železničke pruge, ali i da investiramo u zdravstveni sektor - kazao je šef Odbora nemačke privrede za istok.

Kao veoma važno naveo je da doneti zakoni treba da budu sprovedeni na svim nivoima, pa i na lokalnom na način na koji su osmišljeni.

Lindner je rekao i da je Nemačka zainteresovana da prihvati mlade ljude iz Srbije u okviru programa "Zoran Ðinđić", ali i mlade stažiste i one koji već rade u toj zemlji.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan Vlahović

    21. oktobar 2014 | 12:51

    Podrška Nemačke i njihove investicije su dokaz da se dobro radi u Srbiji.Samo napred!

  • Ivan Vlahović

    21. oktobar 2014 | 12:50

    Reforme su počele,stižu nove investicije.Podrška premijeru!

  • Vanja

    21. oktobar 2014 | 12:35

    Srbiji su potrebne investicije i nova radna mesta... Prija mi sto napokon vidim mogucnost da se zaposlim...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA