ŠEST GODINA OD OSNIVANJA SNS-a: Evo kako su naprednjaci proslavili svoj jubilej! (FOTO)

Srpska napredna stranka osnovana je pre šest godina, a danas je to najjača politička opcija u zemlji sa preko 50 odsto podrške građana i stožer Vlade Srbije na čelu sa premijerom Aleksandrom Vučićem

  • 8

Srpska napredna stranka, obeležila je danas u svojim prostorijama na Novom Beogradu šest godina od osnivanja partije, godine u kojoj su oni stožer Vlade Srbije na čijem je čelu premijer Aleksandar Vučić, lider naprednjaka!

Na proslavu naprednjaka, došli su, pored lidera stranke, Aleksandra Vučića i Miroljub Aranđelović Kemiš, šef poslaničke grupe SNS-a Zoran Babić, osnivač naprednjaka i predsednik Srbije Tomislav Nikolić, Tihomir Arsić, Vladimir Božović, Katarina Rakić, Slavko Gak, Marijan Rističević i mnogi drugi funkcioneri stranke.

Vučić je rekao da razume građane koji ne odobravaju mere štednje, ali da su one neophodne kako bi Srbija postala pristojna, normalna i uspešna zemlja.

On je dodao da se današnji dan slavi najskromnije moguće jer nije vreme za slavlje i parade, ali da očekuje da će već 2016. ovaj datum moći da se proslavi na drugačiji način.

- Živimo u teškim uslovima, nosimo teško breme za koje nismo odgovorni i treba da vodimo politiku ne da se dodvoravamo bilo - kome, nego odgovornu i ozbiljnu, da pokažemo posvećenost i donosimo odluke koje ne moraju da se dopadnu svima, ali donose bolju budućnost i ekonomski prosperitet - rekao je Vučić.

Vučić, koji je i premijer države, rekao je da je politika SNS-a politika za budućih pet-deset-petnaest godina i da Srbija, po prvi put, preuzima teške mere koje već donose rezultate, navodeći primer borbe protiv kriminala i korupcije, smanjenje nezaposlenosti, povećanje naplate PDV-a.

- Naš cilj je da sredimo stvari u zemlji. Preuzimamo teške i hrabre mere za spas zemlje i u tome ćemo uspeti - rekao je Vučić.

Premijer Srbije je rekao novinarima da se političkim strankama novac iz budžeta dodeljuje na osnovu zakona iz 2011, koji je donela DS, ali da će se taj zakon menjati, kao i da članovi SNS-a neće imati više funkcija.

On je dodao i da očekuje da poseta premijera Albanije, Edija Rame, prođe "dobro i plodotvorno".

Na proslavu šestogodišnjice došao je i nekadašnji lider stranke, a sadašnji predsednik države, Tomislav Nikolić, koji je izjavio da nema bolje stranke od naprednjaka, kao i da nose veliku odgovornost i da cela Srbija gleda na poteze koje oni treba da povuku.

- Svi građani su mi jednaki, sve stranke nisu - najviše volim SNS. Boljih od njih nema. Nedostaje mi stranački život, naravno, to je isto kad bi me pitali da li vam fali hleb i voda - rekao je Nikolić

Na proslavi se nisu pojavili ministar unutrašnjih poslova, Nebojša Stefanović, kao ni ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milisav

    22. oktobar 2014 | 15:43

    Za vrlo kratko vreme su uspeli da budu najjača stranka u državi i za vrlo kratko vreme su uspeli jedna mali deo da promene na bolje i to mi daje nadu da će ova zemlja jednog dana biti normalna i sretna zemlja.

  • Kefalo

    22. oktobar 2014 | 15:30

    Stranka je za kratko vreme postigla mnogo tog, a njen lider Aleksandar Vučić je Srbiji vratio nekadašnji ugled u svetu.

  • milica

    22. oktobar 2014 | 15:54

    cetitam im od srca na obelezavanju njihovog jubileja, jako veliki ljudi ucinili dosta lepog za svoj narod i svoju zemlju! reci hvale!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA