POSLE 14 GODINA: Veroljub Stevanović smenjen sa čela Kragujevca!

Stevanović je smenjen na sednici gradskog parlamenta koju je po hitnom postupku sazvala nova skupštinska većina koju pored SNS čine i SPS, DS S, SPO i Pokret za naš grad - Nebojša Zdravković

  • 11

Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović posle ukupno 14 godina na vlasti smenjen je danas sa te funkcije glasovima 49 odbornika, od ukupno 87. Stevanović je smenjen na sednici gradskog parlamenta koju je po hitnom postupku sazvala nova skupštinska većina koju pored SNS čine i SPS, DS S, SPO i Pokret za naš grad - Nebojša Zdravković.

U raspravi o smeni gradonačelnika Kragujevca poverenik i odbornik SNS Goran Kovačević rekao je da većina u gradskoj skupštini traži smenu Stevanovića jer suviše dugo ukazuju da je ekonomska situacija u u tom gradu loša i da grad ima bolju alternativu koja će građanima omogućiti bolji život.

"Mi iskreno mislimo da možemo više i bolje, i da izvedemo Kragujevac iz situacije u koju ste je vi doveli", poručio je Kovačević.

Veroljub Stevanović je tokom rasprave kritikovao kandidate za nove čelnike grada i poručio da "ko je mač podigao, od mača je i poginuo" i dodao da će nova vlast u Kragujevcu, kako je kazao, "poginuti" najviše za godinu dana.

Stevanović je dodao da je svaka grupa odbornika dobila flomaster sa odgovarajućom bojom, kako bi se znalo ko je glasao za smenu.

Šefica Odborničke grupe DS Jovana Jovanović rekla je da je smenom vlasti najgrublje prekršena izborna volja građana i da su time otvorena vrata za "političku pijacu u Kragujevcu". DS je najavila da će biti jaka opozicija u Kragujevcu i zatražila od nove vladajuće većine da kaže šta će konkretno uraditi kako bi se poboljšala situacija u gradu.

Šef Odborničke grupe "Zajedno za Šumadiju" Bojan Stojadinović ponovio je da se nelagodno oseća u prisustvu "ljudi sa službenim legitimacijama", za koje tvrdi da ih je puna gradska skupština i upitao da li su to specijalne jedinice "Kobre", koje je "tata poslao da sačuvaju sina".

Smenjeni predsednik Skupštine grada Saša Milenić (Z Z Š) ponovio je da se vlast gubi i osvaja na izborima i istakao da je opasno što se vlast u Kragujevcu "smenjuje prečicom i političkom halapljivošću". Oko 18.30 časova počelo je tajno glasanje za izbor novog gradonačelnika, a jedini kandidat je šef odbornicke grupe SNS Radomir Nikolić.

Odbornici će glasati i za novog zamenika gradonačelnika i članove Gradskog veća.

Predsednik Skupštine Kragujevca Saša Milenić (Z Z S S) razrešen je ranije danas na sednici gradskog parlamenta sa te funkcije, na inicijativu Srpske napredne stranke. Za njegovu smenu tajnim glasanjem izjasnilo se 48 odbornika, od ukupno 50 koliko ih je glasalo. Dva listića su nevažeća, a 37 odbornika nije učestvovalo u glasanju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA