Hamond čestitao Vučiću na uspehu u sprovođenju reformi (FOTO)

- Velika Britanija je dobar primer kada su u pitanju strane investicije - istakao je ministar spoljnih poslova Velike Britanije i dodao da je stabilnost regiona Zapadnog Balkana prioritet britanske vlade, kao i da Srbija u regionu treba da ima ključnu ulogu

  • 1

Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Londonu sa ministrom spoljnih poslova Velike Britanije Filipom Hamondom, koji mu je čestitao na izvanrednom uspehu u sprovođenju ekonomskih reformi i na progresu u ostvarenju evropskih standarda.

Hamond je naglasio da je fleksibilno tržište rada važno za strane investitore, kao i da je dolazak stranih investitora krucijalan za ekonomski rast.

- Velika Britanija je dobar primer kada su u pitanju strane investicije - istakao je Hamond i dodao da je stabilnost regiona Zapadnog Balkana prioritet britanske vlade, kao i da Srbija u regionu treba da ima ključnu ulogu, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Vučić je tokom susreta naglasio da je regionalna stabilnost ključ uspeha i da Srbija nastoji zajedničkim projektima da unapredi ekonomsku saradnju, što bi dovelo do poboljšanja ekonomske situacije zemalja Zapadnog Balkana.

Srpski premijer je uputio i zvaničan poziv britanskom premijeru da u narednom periodu poseti Srbiju.

Vučić i Hamond su razgovarali i poseti međunarodnih zvaničnika Beogradu narednih dana.

Premijer Srbije je juče razgovarao sa liderom Donjeg doma britanskog Parlamenta Vilijamom Hejgom, kao i sa predstavnicima najvišeg menadžmenta kompanije Goldman Saks za Evropu razgovarao o merama fiskalne konsolidacije Srbije.

Takođe, sastao se i predsednikom kompanije "Esmark" Džimom Bušarom, nakon čega je najavio da je blizu dogovor o Železari Smederevo. Vučić je razgovarao i sa gradonačelnikom Londona Borisom Džonsonom.

Premijer Srbije održao je u ponedeljak predavanje na Londonskoj školi ekonomije.

U delegaciji koju predvodi premijer su i ministri finansija i ekonomije Dušan Vujović i Željko Sertić, gradonačelnik Beograda Siniša Mali i predstavnici SIEPE.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jeca

    30. oktobar 2014 | 17:14

    Pa i treba da mu cestita,ipak nije lako bilo postici tako odlicne rezultate!Nije lako sprovoditi reforme posle dugogodisnjeg pljackanja nase drzave...Bez ikakvih predrasuda premijer Vucic obnavlja stabilnost nase drzave!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA