PAŠIĆ I DALJE VLADA SRBIJOM: Direktni potomak slavnog političara sedi u Vladi Srbije!

- Devojačko prezime moje mame je Pašić. U direktnom sam srodstvu s Nikolom Pašićem, ali ponosan sam i na to što je moj deda Najdan Pašić osnivač Fakulteta političkih nauka i NIN-a - kaže direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju

  • 9

Slavni srpski političar i vođa radikala Nikola Pašić i u ovoj vlasti ima svog predstavnika u vidu njegovog direktnog potomka - direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića!

- Devojačko prezime moje mame je Pašić. U direktnom sam srodstvu s Nikolom Pašićem, ali ponosan sam i na to što je moj deda Najdan Pašić osnivač Fakulteta političkih nauka i NIN-a - kaže Marko.

Na ovaj način, nekadašnji savetnik predsednika Srbije svrstao se u red naših istaknutih političara čiji su preci bili slavne ličnosti i političari, a o kojima je Telegraf.rs već pisao.

- Moja baka po majci je bila Jevrejka i osim srpskog, govorila je i jidiš. Imao sam sreću da tri godine živim u Izraelu, kod njenog brata, koji je tamo izbegao četrdesetih godina prošlog veka i postao jedan od osnivača države.

Direktor kancelarije za KiM ipak ne krije da u politici nije najviše naučio od svog dede, već od Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića, koje smatra dvojicom najiiskusnijih političara na srpskoj sceni.

Kako je rekao za "Naše novine", ponosan je što je u vreme dok je bio savetnik predsednika Srbije imao priliku da upozna vodeće ličnosti svetske politike i stekne uvid u međunarodne odnose.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jagodinac

    5. novembar 2014 | 08:30

    Da je kralj izmedju Pashicha i mudrog savetabiz Djeneralshtaba poslushao djenerale 1915 ne bi Srbija stradala kao nikada u istoriji. Djenerali su predlagali casnu kapitulaciju pred jakim Nemcima ali je Pasich tvrdoglavo odbijao i ucenio Kralja sa " Ili Ja ili oni". I kralj je izabrao Pashicha. Osim toga zna se kako je Pashich bio alav na novac. A inache veshao je chetnike kada su se ovi bunili zbog odnosa drzhave prema njihovim zaslugama u ratu. Nema cime da se ponosi ovaj Pashicev potomak.

  • F m

    5. novembar 2014 | 07:57

    Pa kao da Pasic vlada...nista se nije promenilo za ovih 100 godina.

  • Expert

    5. novembar 2014 | 01:05

    Sad lepo nazad u Izrael nisi kume pristao, fali ti mnogo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA