ŠEŠELJ O UBISTVU PREMIJERA: Drago mi je da je Đinđić mrtav! (VIDEO)

- Ja sam se iskreno obradovao kada sam čuo da je Đinđić poginuo... da je mrtav. Ovde sam se u zatvoru obradovao!Jer je Đinđić veliki izdajnik svoga naroda i veliki kriminalac, najveći u Srbiji i zaslužuje takvu sudbinu - rekao je lider radikala

Lider Srpske radikalne stranke optužen u Haškom tribunalu za ratne zločine, Vojislav Šešelj najavio je da dolazi u Srbiju da se sveti i da nema nameru da poštuje uslove za puštanje na privremenu slobodu. Ovo nije prvi gaf lidera radikala, pa je tako optužene za ubistvo premijera Zorana Đinđića nazivao herojima i govorio da mu je drago što je Đinđić mrtav!

- Ja sam se iskreno obradovao kada sam čuo da je Đinđić poginuo... da je mrtav. Ovde sam se u zatvoru obradovao! Jer je Đinđić veliki izdanik svooga naroda i veliki kriminalac, najveći u Srbiji i zaslužuje takvu sudbinu - rekao je Šešelj na saslušanju u Haškom tribunalu 2003. godine.

Lider SRS-a je podsetimo u pritvoru u Ševeningenu završio još jednu knjigu „Haška inauguracija govora mržnje“, a u kojoj ubistvo predsednika Vlade Srbije Zorana Đinđića predstavlja kao herojski čin.

Šešelj je knjigu posvetio Zvezdanu Jovanoviću, koji je pucao na premijera i koji je osuđen na maksimalnih 40 godina zatvora, a kog poredi s Gavrilom Principom i Milošem Obilićem.

- Ovu knjigu posvećujem potpukovniku Zvezdanu Jovanoviću, zameniku komandanta Jedinice za specijalne operacije, koji je srcem Miloša Obilića i sigurnom rukom Gavrila Principa povratio barem deo ponosa, dostojanstva i samopouzdanja srpskog naroda - navedeno je u posveti najnovije Šešeljeve knjige.

Podsetimo Šešelj se dobrovoljno predao Haškom tribunalu 24. februara 2003. godine, samo dve sedmice pre ubistva premijera 12. marta. Neposredno pred odlazak u Hag najavio je krvavo proleće u Srbiji.

On je te 2003. godine bio osumnjičen za saradnju sa „zemunskim klanom“, a u okviru istrage za ubistvo prvog demokratskog premijera Srbije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Shomi

    9. novembar 2014 | 18:15

    Djindjic? Pa to je onaj covek sto je trazio bombardovanje svoje sopstvene zemlje da bi sa dosovskom mafijom unistio celu privredu u pretvorio nas u banana republiku.

  • Дадо РС Данило

    8. novembar 2014 | 18:53

    Твоја ће сјена лутати по хагу,шетати по суду,плашити господу... умријећеш,а умријећемо сви.Велики си,и остаћеш то,поштен си и остаћеш то,а шта рећи за човијека који је преваром коштунице дошао на власт,који је почетник растурања и продаје Србије,чија је удовица једна од најбогатијих жена у Европи.Боље ништа не рећи,треба пустити да то историја каже.

  • juka

    9. novembar 2014 | 22:55

    najgore je sto ovaj seselj govori istinu.djindjic je bio vojskovodja krupnog kapitala

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA