INTERVJU, ISTORIČAR JOVAN PEJIN: Hrvati su genocidan narod, najprimitivniji u Evropi!

"Hrvatska je veštačka tvorevina u svemu, falsifikovali su čak i sebe kao narod. Oni govore nakaradnim srpskim jezikom. Da li treba da im se izvinjavamo za milion Srba koje su poklali" - pita istoričar koji je izazvao skandal na HRT

  • 11

Bivši direktor Istorijskog arhiva Srbije, istoričar Jovan Pejin, koji se proslavio tako što je na HRT-u poručio da je Vukovar srpski grad, kaže u razgovoru za Telegraf.rs da su Hrvati "genocidan i najprimitivniji narod u Evropi", a rezultat toga je tri i po miliona manje Srba u ovoj državi.

- Nije se samo kamion ustaša, kako piše Krleža, podigao protiv Srba, već je to uradio ceo narod. Izvršili su stravičan genocid nad Srbima, vadili su jezike, čupali oči, klali, palili. Postoje zapisi nemačke vojske kako su na kubike merili srpske kosti u Hrvatskoj – podseća Pejin.

Ovaj istoričar tvrdi da je Hrvatska veštačka tvorevina u svemu i da su sve falsifikovali, pa čak i sebe kao narod.

- Hrvati su većinom bivši Srbi koji su pokatoličeni, a ima tu i Čeha, Poljaka, Rusina koji su sebe svrstali u jedan narod. Hrvatska je veštačka tvorevina i sve što su do sada postigli učinili su to na osnovu laži – kaže Pejin.

On dodaje da je na ovim prostorima dominantan jezik srpski, a da su svi ostali današnji jezici rezultat "čiste krađe".

Hrvati govore "nakaradnim srpskim jezikom". Jezik je merilo jednog naroda, a Hrvati su, da bi bili narod, ukrali srpski jezik i unakazili ga. Prevara je odigrana kada je Ljudevit Gaj nasankao Vuka Karadžića i pod okrilje našeg jezika ubacio kajkavski izgovor. Od tada Hrvati govore srpskim jezikom, iako ga samo kvare i prave ga nakaradnim, pa se iz toga može slobodno zaključiti da pričaju nakaradnim srpskim jezikom - objašnjava istoričar.

Prema njegovim rečima, Vukovar je oduvek bio srpski grad, kao i Osijek, a ni Slavonija i Srem nikada nisu bili hrvatski.

- Šta traže Hrvati u Sremu i Slavoniji? Bilo je, doduše, u Osijeku nešto Šokaca koji nemaju veze s Hrvatima i dva su različita sveta. Nemaju Hrvati šta da traže ni u Baranji i Sremu – tvrdi Pejin.

Srpski istoričar kaže da je danas na snazi „velikohrvatska propaganda“, kojoj Srbija mora da se oštro suprostavi, a ne da se izvinjava.

- Da li treba da se izvinimo za milion poklanih Srba od strane Hrvata? Hrvatska je svojom propagandom falsifikovala sve, proširila se na teritorije koje nikada njoj nisu pripadale i non-stop se bune. Tome treba stati na put – preporučuje on.

Bivši direktor Istorijskog arhiva Srbije dodaje da su "ustaška zlodela" ostala u istoriji zabeležena, ali se na njih uvek zaboravljalo.

- Postoje zapisi, slike italijanske vojske o zlodelima ustaša po Dalmaciji, selu Klečka i ostrvu Pag u kojima doslovno navode da je morem tekla nevina srpska krv. Za vreme komunističke okupacije Jugoslavije svaki greh četničkog pokreta nazivan je velikosrpskim, a ustaški zločini bili su fašistički. To je takođe bio deo hrvatskog propagandnog folklora. Niko čak nije smeo javno da kaže kako je JNA sastavljena od Jugoslovenske vojske u otadžbini i srpskih generala, a da su joj kasnije na kraju rata prišli Rusi, Bugari i drugi – dodaje ovaj istoričar.

Jovan Pejin tvrdi da su Hrvati uvek patili od „kompleksa veličine“, pa su tako svog kneza Tomislava lažno proglasili za kralja.

- Tomislav je bio knez i nikada nije ustoličen za kralja. Hrvatima je smetalo da budu samo kneževina, pa su svog Tomu lažno proglasili kraljem i sebe nazivali kraljevinom, iako to nikada nisu bili – objašnjava srpski istoričar.

On se zalaže za rehabilitaciju Dragoljuba Draže Mihailovića.

- Draža je bio general vojske i deo antifašističkog bloka. Borio se protiv fašizma i kao takav mora se rehabilitovati. On je sam sebi potpisao smrtnu presudu kada je rekao jednu istinu - da su Britanci neprijatelji Srba. Britanija se tada okrenula Titu, koji je Dražu kao svog političkog protivnika likvidirao na montiranom suđenju – zaključuje Jovan Pejin.

(Darko Zlojutro)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    21. mart 2012 | 20:13

    Svaka cast coveku na izjavi i na hrabrosti da kaze istinu

  • konfederacija

    16. decembar 2012 | 13:40

    Ovako; nisu svi Hrvati takvi kako ovaj kaze, vredi precizirati, ali istina je da u njima ima dosta mrznje za sve sto je Srpsko, nesmes da kazes da si Srpskog roda, popreko te gledaju ali opet ponavljam, svi nisu takvi i ti koji nisu zatrovani mrznjom nesmeju rec reci kontra ovim drugima!!! Hrvatska, i pored toga sto ulazi u EU nije zemlja demokratska i nema ljudskih prava!!! Istina je i to da Vatikan podhranjuje mrznju prema Srpstvu, mnogi mi Hrvati pricaju... A to sto pricaju nakaradni Srpski jezik, nepricaju oni vise ni Srpski, sve uvode izoblicene strane reci...Nego, daj da mi pocistimo pred nasim vratima...

  • slobodan jarcevic

    23. mart 2012 | 14:50

    Gospodin Vaso navodi tvrdnju zvanicne istorije - da su Srbi dosli na Balkan u 7. stolecu. Ne, starosedeoci su na Balkanu i u Panoniji. Osnovali su drzavu Srbiju 490. godine, s prestonicom u Skadru.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA