NEZAVISNO KOSOVO JE SIGURNOST BALKANA: Evo šta je rekao Rama, a što je razljutilo Vučića! (FOTO)

- Nezavisnost Kosova je načinilo Balkan sigurnijim. Mi cenimo i promovišemo dijalog Srbije i Albanije i taj dijalog vidimo kao uspeh Evrope - rekao je premijer Albanije i dodao da će nove generacije videti Preševo kao strateški važan most između dve zemlje koje dele evropsku sudbinu

  • 14

Premijer Albanije Edi Rama rekao je u Beogradu posle razgovora sa srpskim premijerom da je "Preševo most i da je nezavisnost Kosova neumitna realnost", što je razljutilo premijera Srbije Aleksandra Vučića!

Njegov govor bio je mnogo duži od Vučićevog, ali nije prevođen u prenosu na RTS-u, a izazvao je oštru reakciju srpskog premijera, koji je ocenio da je u pitanju provokacija.

- Oko Kosova imamo različite stavove, ali realnost je jedna i neupitna, kako regionalna, tako i Evropska i mora se poštovati. Priznanje Kosova od strane evropskih država ima veliku važnost - rekao je Rama.

Kako prenose albanski mediji, on je rekao da Albanija sa zadovoljstvom "dočekuje svaku novu percepciju realnosti od strane Srbije".

- Nezavisnost Kosova je načinilo Balkan sigurnijim. Mi cenimo i promovišemo dijalog Srbije i Albanije i taj dijalog vidimo kao uspeh Evrope - rekao je Rama.

On je rekao da će "nove generacije videti Preševo kao strateški važan most između dve zemlje koje dele evropsku sudbinu".

Posle tih reči, Vučić je rekao da je Kosovo uvek bilo i jeste deo Srbije i da nikakve veze nema sa Albanijom, kao i da neće dozvoliti da Srbiju neko ponižava u Beogradu.

Takođe, rekao je i da će on govoriti o tome da je Kosovo srpsko, kada bude išao u uzvratnu posetu u Tiranu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marija

    10. novembar 2014 | 16:09

    Zloupotrebio je nase gostoprimstvo, ali dobro, mi kao drzava nismo krivi za to, preziveli smo i gore situacije, tako da idemo dalje jaci i ponosniji.

  • Stefan

    10. novembar 2014 | 16:11

    Svakim provokativnim ponasanjem on sam sebe ponizava.

  • Rosci

    10. novembar 2014 | 16:54

    Provokacije od strane Albanske su ne primerene za jednog drzavnika koji zeli da njegova drzava krene evropskim putem.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA