Vučić: Srbija postigla dogovor sa MMF-om! (FOTO)

- Mi želimo da budemo ekonomski konkurentna zemlja, ne neko ko će da traži da dostigne zemlje EU, već zemlja koja će da zarađuje i obezbeđuje dobar život svojim građanima. Za to će nam trebati neko vreme - rekao je premijer Srbije

  • 41

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je nakon godina nediscipline i neuspeha Srbija postigla sporazum sa MMF-om, te da je stoga ovo važan dan za našu zemlju jer je donet ekonomski plan koji će podržati ceo svet.

Bez tog ekonomskog plana naše političke deklaracije ne bi značile ništa, rekao je Vučić nakon razgovora sa komesarom Evropske unije za politiku susedstva i pregovore o proširenju Hohanesom Hanom.

Premijer je rekao da je važna tema njihovih razgovora bila sprovođenje ozbiljnih reforma u Srbiji.

- Mi želimo da budemo ekonomski konkurentna zemlja, ne neko ko će da traži da dostigne zemlje EU, već zemlja koja će da zarađuje i obezbeđuje dobar život svojim građanima. Za to će nam trebati neko vreme - rekao je premijer i podsetio da MMF konstatuje da će to biti 2017, ali je ponovio da on misli da će to biti 2016.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan Vlahović

    20. novembar 2014 | 12:17

    Srbija je posle 5 godina pregovaranja sa MMF-om uspela da ugovori aranžmane.To sve govori ko je kako vladao i bio sposoban da vlada.Bravo Vučiču.

  • Kefalo

    20. novembar 2014 | 12:01

    Oseća se zadovoljstvo funkcionera EU sto konačno u Beogradu imaju sagovornika u koga mogu da imaju puno poverenje da ono što se dogovore bude i sprovedeno, a ne kao što je bio slucaju u vreme vlasti DS-a. To što je Han za svoju prvu posetu na ovoj funkciji izabrao Beograd jasan je signal da će Srbija biti sledeća koja ce ući u EU.

  • Darija76

    20. novembar 2014 | 12:03

    Tu nema mnogo filozofije, MMF je međunarodna organizacija koja pomaže onima koji žele sami sebi da pomognu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA