Vučić: Ponovio sam stav Srbije o Rusiji, Han nije insistirao na toj temi! (FOTO)

- Još jednom pred svima vama da kažem ono što ponavljam pred svima i na svakom mestu. Sve to što sam govorio o politici Srbije, o našem putu ka EU i našem odnosu prema Rusiji rekao sam i pred Vladimirom Putinim i pred Hanom. Mi nemamo tri politike niti dve politike - rekao je premijer Srbije

  • 27

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je u razgovoru sa komesarom EU Johanesom Hanom ponovio stav Srbije o odnosu prema ukrajinskoj krizi i Rusiji, a to je Srbija vodi politiku u interesu njenih građana.

- Još jednom pred svima vama da kažem ono što ponavljam pred svima i na svakom mestu, isto govorim u Moskvi, Vašingtonu, Briselu, Beogradu i Kosovskoj Mitrovici ili svakom drugom mestu. Sve to što sam govorio o politici Srbije, o našem putu ka EU i našem odnosu prema Rusiji rekao sam i pred Vladimirom Putinim i pred Hanom. Mi nemamo tri politike niti dve politike - kazao je Vučić na konferenciji za novinare nakon razgovora sa Hanom.

Ponovio je da Srbija vodi politiku u interesu građana, da je naš strateški cilj put u EU, da nećemo uvoditi sankcije Rusiji, te da poštujemo ukrajinski teritorijalni integritet.

To je preneo i Hanu, koji je, kako je naveo, bio veoma ljubazan i "nije insistirao na toj temi koliko sam ja želeo da stavove i poziciju Srbije razjasnim na isti način kako sam o tome više puta govorio".

Komesar EU je potvrdio da nije insistirao na tom pitanju jer je pratio izjave i saopštenja premijera Vučića o ukrajinskog krizi i naveo da je to jedan od razloga i primera zašto bi Srbija konacno trebalo da postane deo EU.

- Kada ste član EU učestvujete u svim savetima, formatima i u procesu donošenja odluka. Danas sam čuo njegov stav koji je bio kristalno jasan, a to jeste da je put Srbije put ka EU. Naravno potrebno je da se izvrše još neke promene u društvu ali upravo iz tog razloga proces pregovaranja i traje određeno vreme - kazao je Han.

ŽELIMO STABILNU BIH ZBOG STABILNOSTI SRBIJE I REGIONA 

Aleksandar Vučić rekao je danas da Srbija želi stabilnu BiH jer će to uticati na stabilnost i Srbije ali i celog regiona.

Upitan da komentariše godišnjicu Dejtonskog sporazuma rekao je da je on doneo mir u Bosni i Hercegovini i da je to najvažnije, ali da je jednako važna i budućnost BiH kao stabilne države, jer se to odražava na čitav region.

- O svemu drugom ne bih da se izjašnjavam. Reč je o drugoj zemlji. Mi imamo specijalne i paralelne veze sa Republikom srskom, poštujemo teritorijalni integritet BiH i voleli bismo da imamo punu stabilnost u budućnosti u BiH, jer bi to poboljšalo održanje i očuvanje stabilnosti i u Srbiji i u celom regionu - rekao je Vučić na konferenciji za medije posle razgovora sa komesarom Evropske unije za politiku susedstva i pregovore o proširenju Hohanesom Hanom.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljuba Zemunac

    20. novembar 2014 | 12:20

    Nekim zemljama u EU je krvi što imamo i negujemo dobre odnose sa Rusijom a oni nisu u mogućnosti.Mi moramo da koristimo i istok i zapad kako bi privukli strane investitore i postigli što bolji radni ambijent.

  • Mara76

    20. novembar 2014 | 12:19

    Srbija treba da bude uzor celom svetu. Prijateljski se postavlja prema svima i zato traziti od Srbije da uvede sankcije Rusiji je suvusno.

  • Petar Pan78

    20. novembar 2014 | 13:59

    Ovo samo govori da je odličan odnos Rusije i Srbije svima trn u oku. Šta god da neko priča i misli Srbija mora da ostane pri svojim stavovima i ne dozvoli da bude ucenjena pa i po cenu da ne uđe u EU.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA