SRPSKI KRALJ PODRŽAO INICIJATIVU TELEGRAFA: Vreme je da se Srbija oduži kralju Petru I Karađorđeviću!

- Bio sam oduševljen kada sam čuo za izvanrednu inicijativu Telegrafa, a koju je podržao grad Beograd da se podigne spomenik u čast moga pradede njegovog veličanstva kralja Petra Prvog. Kralj je bio veliki čovek i vatreni demokrata - rekao je prestolonaslednik Srbije Aleksandar II Karađorđević

  • 24

Prestolonaslednik Srbije Aleksandar II Karađorđević oduševljen je inicijativom Telegrafa za podizanje spomenika njegovom dedi kralju Petru I u prestonici, a koju je podržao i Grad Beograd!

- Bio sam oduševljen kada sam čuo za izvanrednu inicijativu Telegrafa, a koju je podržao grad Beograd da se podigne spomenik u čast moga pradede njegovog veličanstva kralja Petra Prvog. Kralj je bio veliki čovek i vatreni demokrata. Takođe najtoplije pozdravljam inicijativu da moj deda kralj Aleksandar Prvi dobije potpuno zasluženo priznanje. Ponosan sam što mi konačno priznajemo našu veličanstvenu prošlost i veoma sam zahvalan na tome - rekao je prestolonaslednik Aleksandar II Karađorđević za Telegraf.rs.

Podsetimo na molbu mnogih građana koji su se javili našoj redakciji Telegraf.rs pokrenuo je inicijativu da se kralju Petru I Karađorđeviću ili kako su ga Srbi nazivali "Starom kralju" podigne spomenik u Beogradu. Ovoj akciji pridružio se i grad Beograd, koji je najavio i njenu realizaciju.

Gradski menadžer Goran Vesić reagovao je samo sat vremena nakon teksta objavljenog na Telegrafu, pozdravio je ovu akciju i najavio da će ova istorijska nepravda vrlo brzo biti ispravljena, te da će se glavni grad na ovaj način odužiti “svima onima koji su nas zadužili i dali pravo da budemo ponosni na svoje poreklo”.

- I Kralj Petar Prvi i Kralj Aleksandar su zaslužili spomenike u glavnom gradu Srbije i činjenica da ga do sada nisu dobili pokazuje kako smo se nemarno odnosili prema svojoj slavnoj i svetloj prošlosti. Uostalom, Beograd nema ni spomenik Stefanu Nemanji, osnivaču srpske države, ali ga nemaju ni drugi Nemanjići koji su značajni za našu istoriju (ako se izuzme spomenik ispred Palate Pravde, kojim se slavi Dušanov zakonik) - rekao je on.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Moje ime

    21. novembar 2014 | 13:42

    Jel to rekao na srpskom jeziku ili...?

  • Sare mladji

    21. novembar 2014 | 20:01

    Sta sve ovo sada znaci , kakvo je uredjenje Srbije, Republika, monarhija, kraljevina ili nista od toga. Vladari nase nam Srbije stalno pricaju kako moramo i trebamo da gledamo u buducnost, pa zasto onda hoce a i cija je to odluka da se podigne spomenik. Cije ce to pare dase trose. Javio se taj Vesic koji je sa zvezdom radio staje hteo i akoje, sad je na celu (Beo)gradske vlasti i moze da radi sta hoce bar tako su oni odlucili, dok za siromahe koji jedva prezivljavaju nema novca jer je potrebno napraviti neki spomenik, a one palim borcima u prvom i drugom svetskom ratu niko ne odrzava. Jedno pitanje pisalo se i pricalo da su i kralj i Tito grdna bogatstva izneli iz zemlje prvi verovatno u englesku a drugi u ???.Ja sam rodjen u FNRJ ziveo i sluzio Armiju u SFRJ, osetio sam zivot u SRJ, SRB I MNE, te u SR. SRBIJI, a kako se ovo sada zove nemogu objasniti samom sebi, Republika sa dvoglavim orlom i krunom neznam kako je to moguce, ali kod nas je i to moguce. Moram da priznam da je meni najvrednije i najlepse vreme bilo ono u SFRJ.

  • Sare mladji

    21. novembar 2014 | 20:27

    Dali neko moze reci od kada to R Srbija ima kralja i posto u naslovu stoji da je kralj podrzao inijacitivu za gradnju spomenika. Pa ljudi moji kompletna garnitura polizicara koji vladaju politickom scenom u SRBIJI su komunisticke skole izucili i na polozaje dosli putem borde knjizice ili... Trenutni sastav vlade ima Socijalista, komunista, monarha nesto nisam primetio a ovi iz SNS neznam kome pripadaju. Zato ako je moguce da neko kaze od kada Srbija ima kralja...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA