VLADA PRELOMILA: NVO sektor u Srbiji ostaje bez novca - ON IDE ZA LEČENJE BOLESNE DECE!

- Ima li šta bolje nego da našoj deci kojoj je teško damo taj novac, umesto da ga samo vratimo u budžet. Očekujem da će ovu odluku podržati i Ministarstvo finansija - rekao je ministar za rad u Vladi Srbije

  • 32

Ministar za rad Aleksandar Vulin izjavio je danas da će dva miliona evra, prvobitno namenjenih za konkurs za nevladine organizacije, biti preusmerena u Fond za lečenje retkih bolesti dece.

- Oni koji nisu mogli da sačekaju da se završi postupak (u vezi sa konkursom), sigurno će razumeti i podržati našu odluku, kao i da će roditelji dece biti zahvalni Vladi Srbije. Ima li šta bolje nego da našoj deci kojoj je teško damo taj novac, umesto da ga samo vratimo u budžet. Očekujem da će ovu odluku podržati i Ministarstvo finansija - rekao je Vulin novinarima u Vladi Srbije, ocenjujući da je novac otišao na bolje mesto.

Prema njegovim rečima, sada će biti više mogućnosti da se nekom "švrćanu" da šansa za bolji život.

Vulin je naveo da je time za njega ova priča završena, ali nije, kako kaže, završena i za Državnu revizorsku instituciju (DRI) i budžetsku inspekciju koji će pregledati svaki papir.

- DRI mora da pregleda svaki papir, pa će reći da li je bilo zloupotreba u davanju NVO i na konkursu - kazao je ministar.

Vulin je naglasio da je ovo njegova odluka, koju je doneo postupajući ne kao ministar, već pre svega kao čovek.

Na pitanje novinara o mogućoj reakciji EU, Vulin je odgovorio da je on još ministar u Vladi Srbije i da je reč o novcu iz budžeta Srbije, a ne iz EU.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • millan

    1. decembar 2014 | 10:27

    Bravo,napokon da se NVO ili ti organizacije za pljuvanje i pokusaje unistavanja sve sto je Srpsko skinu sa grbace istih tih koje pljuju!!!kojekakve Kandicke,Biserke ups Biserko i ostali ljubitelji svega sto nije Srpsko oduvaju sa ove scene! POMOZITE DECI A NE SLJAMU!

  • vladimir

    1. decembar 2014 | 10:38

    Nisam verovao da ću ovo reći u Srbiji ali...BRAVO!

  • marko

    1. decembar 2014 | 10:09

    Podrzavam,licno znam par ljudi iz nvo i odgovorno tvrdim da su svi teski lopovi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA