Mihajlović: Legalizovaćemo sve što ne ugrožava živote!

- “Kod teme legalizacije sam bila jasna - mi ćemo legalizovati sve što može da se legalizuje i što nije u prvoj zoni zaštite nacionalnih parkova i što ne ugrožava živote ljudi” - rekla je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

  • 9

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da će biti legalizovani svi objekti koji nisu u prvoj zoni zaštite nacionalnih parkova i ne ugrožavaju živote ljudi.

- “Kod teme legalizacije sam bila jasna - mi ćemo legalizovati sve što može da se legalizuje i što nije u prvoj zoni zaštite nacionalnih parkova i što ne ugrožava živote ljudi” - rekla je Mihajlović i podvukla da nije sve u nadležnosti države i Ministarstva.

U njihovoj nadležnosti, precizirala je novinarima u parlamentu, su nacionalni parkovi i veliki infrastrukturni objekti, pre svega privredni, odnosno dalekovodi, trafostanice… dok je sve drugo u nadležnosti lokalnih samouprava.

Lokalne samouprave su dužne, dodala je Mihajlović, da “sada polako pripremaju šta može da se legalizuje, u skladu sa zakonom, a šta ne”.

Mihajlović je potvrdila da su objekti na obali reke Save u nadležnosti grada.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Markoni

    4. decembar 2014 | 21:01

    Mnogi su napali ministarku Zoranu Mihajlović da štiti imovinu sinova predsenika Srbije,sad kad je objavljeno da će srušiti kuće nema ih nigde.

  • Stojko Budživojević ex Budživoje Stojković

    4. decembar 2014 | 20:23

    Bravo Zorana, narodu treba izaći u susret i pomoći mu...

  • Markoni

    4. decembar 2014 | 21:05

    Ne vidim razlog napadanja na ministarku građevinarstva zbog objekata koji poseduju Radomir i Branislav Nikolić jer to nije u njenoj nadložnosti već u gradskoj.U svakom slučaju taj problem je rešen,objekti će se srušiti a ljudima koji su je napadali su zapušena usta koliko vidim.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA