Vučić: Nema spavanja do ponedeljka, problem Trepče mora biti rešen!

- Ako to Albanci urade unilateralno odnosno jednostrano to bi bio težak udarac za dijalog srpske i albanske stane - rekao je premijer Srbije i dodao da bi usvajanje zakona koji bi Prištini otvorio put za prisvajanje rudnika Trepča bilo težak udarac za dijalog srpske i albanske strane

  • 4

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da bi usvajanje zakona koji bi Prištini otvorio put za prisvajanje rudnika Trepča bilo težak udarac za dijalog srpske i albanske strane i da se nada da će srpska strana to, kako je rekao, najozbljnije pitanje uspeti da reši.

- Ako to Albanci urade unilateralno odnosno jednostrano to bi bio težak udarac za dijalog srpske i albanske stane - rekao je premijer novinarima u Obrenovcu.

On je naveo da je to u ovom momentu najozbiljnije pitanje za Srbiju koje je isrkslo, kako je rekao, valjda zbog njihovih unutrašnjih problema, ali da se nada da će Vlada Srbije to uspeti da reši.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Vučić je naveo da bi taj zakon trebalo da bude usvojen u ponedeljak što bi predstavljalo ozbiljnu poteškoću i ozbiljan problem, a da je i danas sa tim upoznao sve zapadne partnere.

- Na tome sam danas radio i radiću i sutra, za nas nema spavanja do ponedeljka - rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je pitanje imovine u dijalogu Beograda i Prištine do sada zatvarano bezbroj puta i ponovio da bi jednostrano usvajanje zakona bilo težak udarac za dijalog srpske i albanske strane.

Foto: Tanjug/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/Slobodan Miljević Foto: Tanjug/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/Slobodan Miljević

Kosovska vlada usvojila je predlog izmena Zakona o javnim preduzećima, koji otvara put da Trepča pređe u vlasnistvo Kosova, preneo je ranije danas dnevnik "Koha Ditore". Predsedništvo pokrajinskog parlamenta odlučilo je da se predlog zakona po hitnom postupku uvrsti u dveni red zasedanja 19. januara.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Branko Bandić

    16. januar 2015 | 07:30

    ASko je međunarodnoj zajednici stalo da se normalizuju odnosi na Kosovu onda mora da reaguje i upozori Prištinu da usvajanjem tog zakona bi bio pogrešan potez.

  • Miloš Kosorić

    16. januar 2015 | 07:29

    Usvajanjem ovog zakona od strane parlamenta Kosova , doveo bi do prekida pregovora između Beograda i Prištine što ne bi bilo dobro.

  • Mišo Ćuković

    16. januar 2015 | 07:32

    Nadam se da će vlada Srbije uraditi sve da spreči ka kosovo donese takvu odluku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA