Lunaček: Kosovo da učestvuje na OI u Londonu!

Evropski parlament će o predlogu izvestioca Evropskog parlamenta za Kosovo raspravljati danas, a glasanje je najavljeno za sutra

  • 0

Izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo Ulrike Lunaček predložila je nekoliko amandmana na rezoluciju koju će Evropski parlament predložiti Međunarodnom olimpijskom komitetu, kako bi se kosovskim sportistima omogućilo da učestvuju na Olimpijadi u Londonu!

Evropski parlament će o predlogu rezolucije o Kosovu raspravljati danas, a glasanje je najavljeno za sutra. Amandmanima trojice poslanika iz Grupe socijalista i demokrata traži se da se uz ime Kosova u EP-u koristi fusnota usvojena u dijalogu Beograda i Prištine u Briselu - da se ne radi o prejudiciranju statusa, već da je u skladu s Rezolucijom 1244 SB UN i mišljenjem Međunarodnog suda pravde o proglašenju nezavisnosti Kosova.

- Usvajanje takvog amandmana značilo bi veliki poraz pristalica nezavisnosti Kosova, jer bi predstavljalo pritisak na EP da ne tretira Kosovo kao nezavisnu državu- komentariše prištinska Koha ditore.

Grupa zelenih u EP-u predložila je amandman u kojem se upozorava da Srbija namerom da organizuje parlamentarne izbore na Kosovu "krši svoje međunarodne obaveze". Ocenjuje se da stanovnici Kosova sa državljanstvom Srbije mogu glasati na izborima koje organizuju Unmik, OEBS i vlasti u Prištini.

(I. M. / Izvor: Danas)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA