MULJANJE U MULJU POPLAVA: 200 krivičnih prijava zbog malverzacija tokom naplate štete!

- To znači da u oko deset odsto slučajeva postoji sumnja da je do priznavanja prava na pomoć došlo davanjem lažnog iskaza, bilo podnosioca zahteva ili svedoka koji su potkrepili tvrdnje podnosioca - kaže Marko Blagojević

  • 7

Do sada je podneto 200 krivičnih prijava zbog malverzacija tokom naplate štete od poplava, a još najmanje toliko ih je u pripremi, izjavio je u utorak direktor Kancelarije za obnovu i pomoć poplavljenim područjima Marko Blagojević.

- To je utvrđeno na trećini objekata koje je Kancelarija obišla. To znači da u oko deset odsto slučajeva postoji sumnja da je do priznavanja prava na pomoć došlo davanjem lažnog iskaza, bilo podnosioca zahteva ili svedoka koji su potkrepili tvrdnje podnosioca - rekao je Blagojević za Radio-televiziju Srbije (RTS).

Foto: Tanjug/Sava Radovanović, www.mc.rs Foto: Tanjug/Sava Radovanović, www.mc.rs

Kako je objasnio, nakon kontrole Kancelarije, obustavljena je gradnja i zaustavljena isplata pomoći, te je tako sačuvano milion evra.

- Ključni posao za Kancelariju je provera i kontola svakog od tih rešenja na osnovu kojih je pomoć isplaćena - naveo je Blagojević i dodao da je bilo i slučajeva gde su se oni protiv kojih su podnete krivične prijave dogovorili sa tužiocem da vrate novac.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jasna

    21. januar 2015 | 11:52

    Sve treba ispitati!

  • Branko Bandić

    21. januar 2015 | 13:35

    Dobro je što su prijave podnete , samo da ne ostane na tome.

  • Pero Ćivša

    21. januar 2015 | 13:41

    Verujem da mnogima više neće pasti na pamet da se upuštaju u ovaku nečasnu rabotu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA