VUČIĆ NA BIZNIS FORUMU U FINSKOJ: Investitori, ne oklevajte, ulažite u Srbiju! (FOTO)

- Ne tražimo milostinju, reforme smo započeli sami, bez pritisaka spolja, jer želimo da budemo moderna, ekonomski stabilna, evropska zemlja. Mi želimo zdravu ekonomiju i težak rad - istakao je premijer Srbije

  • 12

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić počeo je jednodnevnu posetu Finskoj učešćem na biznis forumu u organizaciji njihove nacionalne agencije Finpro, koja predstavlja 550 kompanija ove zemlje.

Obraćajući se na početku zasedanja, finski ambasador u Srbiji Peka Orpana istakao je da finske kompanije povećavaju učešće na srpskom tržištu i da reformski proces, koji sprovodi srpska vlada, donosi konkretne rezultate i poboljšava investicionu klimu, što Srbiju čini konkurentnim tržištem.

- Srpska vlada i institucije voljne su da daju podršku finskim kompanijama i zato je dobro da ne oklevate, već da odmah počnete da istražujete srpsko tržište - naglasio je Orpana.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

‎Premijer Vučić informisao je finske investitore o reformskom procesu i ekonomskoj situaciji, i pozvao ih da u što većem broju dođu i ulažu u Srbiju.

- Ne tražimo milostinju, reforme smo započeli sami, bez pritisaka spolja, jer želimo da budemo moderna, ekonomski stabilna, evropska zemlja. Mi želimo zdravu ekonomiju i težak rad - istakao je Vučić.

Foto: Tanjug/Zorana Žestić Foto: Tanjug/Zorana Žestić

‎Ministar finansija Dušan Vujović rekao je da je Srbija sada u fazi kada treba da bude dobar domaćin, da reformiše svoje institucije i da stranim investitorima stvori dobru i sigurnu investicionu klimu.

Predsednik Vlade Aleksandar Vučić nastavlja posetu Helsinkiju susretom sa predsednikom Vlade Finske.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Melisa

    26. januar 2015 | 23:55

    Neka, samo neka dolaze. Kad druge zemlje vide da jedna jaka drzava poput Finske saradjuje sa Srbijom, doci ce i ostali. Vucicu samo napred, treba nama jos dosta takvih kao sto je Finska.

  • Miraa

    26. januar 2015 | 19:43

    Samo neka dolaze investitori,to je jako vazno za trenutno stanje nase zemlje..

  • Dzoni89

    26. januar 2015 | 19:40

    Uz trud,zalaganje i volju premijera,imacemo uspesne reforme,kao i pomoc Finske kao jedne jake drzave.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA