Ðurić: Naći i kazniti odgovorne za ratne zločine!

- Smatramo da, s ozbirom da ratni zločin nikad ne zastareva, svaki korak koji nas vodi u tom pravcu, pa i ako se pokaže da je to osnivanje jednog takvog suda, može da doprinese da se ovo pitanje uspešnije reši - rekao je direktor kancelarije za KiM

  • 1

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić izjavio je da Srbija podržava svaki korak koji vodi nalaženju, identifikovanju i kažnjavanju svih odgovornih za ratne zločine s ozbirom da se trenutno u pokrajini dešava "goruća i vrišteća nepravda".

Odgovarajući na pitanje novinara o formiranju suda za ratne zločine koje je počinila takozvana OVK, Ðurić je kazao da apsolutno niko nije odgovarao za ubistva nekoliko hiljada ljudi na KIM koje su počinili pripadnici takozvane OVK i proterivanje ljudi.

Foto: Tanjug / Boki Foto: Tanjug / Boki

- Smatramo da, s ozbirom da ratni zločin nikad ne zastareva, svaki korak koji nas vodi u tom pravcu, pa i ako se pokaže da je to osnivanje jednog takvog suda, može da doprinese da se ovo pitanje uspešnije reši - rekao je Ðurić i dodao da ostaje da se vidi šta bi bili elementi na kojima bi takav sud zasnivao svoj rad.

Ðurić je naveo da se paralelno sa progonom srpskih i to najumerenijih političkih lidera na KiM zbog njihovih političkih stavova "dešava nešto što nazivamo gorućom ili čak vrištećom nepravdom", a to je činjenica da apsolutno niko nije odgovarao za zločine takozvane OVK.

Srbija smatra da je neophodno da se ova stranica istorije zatvori na taj način što će biti pronađeni, identifikovani i kažnjeni krivci, kaže Ðurić i ističe da je kažnjavanje odgovornih za ratne zločine jedan od ključnih činilaca prava i pravde na KiM.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA