SPREMA SE HAOS U SAOBRAĆAJU: Ako putnici ne budu plaćali karte, ići će peške!

Kako je rečeno na konferenciji koju je organizovao Samostalni sindikat tog preduzeća, GSP će najpre zaustavljati saobraćaj na 10 minuta, a potom i na pola sata i sat vremena

  • 45

Ukoliko se ne poboljša naplata pretplatnih karata za usluge prevoza, Gradsko saobraćajno preduzeće "Beograd" biće primorano da zaustavi prevoz, kažu sindikati.

Kako je rečeno na konferenciji koju je organizovao Samostalni sindikat tog preduzeća, GSP će najpre zaustavljati saobraćaj na 10 minuta, a potom i na pola sata i sat vremena.

Predsednik Samostalnog sindikata JKP GSP "Beograd" Zoran Antić apelujući na sve javne ustanove, rekao je da funkcija javnog gradskog prevoza u gradu i pored svih napora Skupštine grada, Sekretarijata za saobraćaj i zaposlenih u GSP ne može da opstane ako svi ne počnu da plaćaju uslugu prevoza.

- I GSP, firma koja prevozi građane, plaća mesečno 19 miliona dinara za prevoz svojih zaposlenih -  istakao je Antić i upitao zašto to ne bi radila i druga javna preduzeća.

FOTO TANJUG / DANILO PETERNEK FOTO TANJUG / DANILO PETERNEK

- Menadžment JKP GSP obezbedio je značajan popust za kupovinu pretplatnih karata za prevoz za zaposlene - rekao je predsednik Sindikata zaposelnih u komunalno-stambenoj delatnosti Beograda Aleksandar Radojević i naveo da nijedan direktor javnog preduzeća koje se direktno ili indirektno finansira iz budžeta nema pravo da prevoz svojih zaposlenih plaća skuplje nego što je to neophodno.

Dok se ne poveća naplata pretplatnih karata, GSP neće biti u mogućnosti da nabavi ni približno dovoljan broj novih vozila, niti rezervnih delova za već postojeća, rečeno je na konferenciji.

- Nepopularnim merama ušteda koje je sproveo grad Beograd, ugroženo je oko 4.800 zaposlenih kojima su zbog toga smanjene plate, ali i povećano radno vreme - istakao je Antić i dodao "vozač koji je egzistencijalno ponižen, sa nedovoljno sredstava za život, umoran, obavezan je da dnevno preveze najmanje hiljadu putnika".

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Kako je istakao direktor GSP Željko Milković, onog trenutka kada se poveća naplata i usluga će postati bolja i izneo činjenicu da je u poslednjih 20 godina kupovina mesečnih karata značajno opala, te da se sada proda 105 hiljada karata, a 1994. je prodato 637.000, zbog čega su u GSP i primorani da apeluju na javna preduzeća ali i vlast da im pomogne.

- Apelujemo na Republiku, Grad, premijera, gradonačelnika, da urade sve što je u zakonskim okvirima i u skladu sa njihovim ovlašćenjima da se uvede obaveza plaćanja karata u gradskom prevozu - istakao je Antić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Panco

    28. januar 2015 | 15:36

    E ajde i mi svi nezaposleni oni koji ne primaju platu oni kojima kasni plata i oni bez penzija svi da izadjemo i da zaustavimo saobracaj u celom gradu.Pa da vidimo kome opanci a kome obojci.Sto pare idu turskoj firmi sto je karta 73 a po novom 90 sto se ne bune privatni busevi i tako redom.Pa dokle bre vise.DA SE NAPRAVI SOCIJALNA KARTA.PA DA CENE BUDU SRPSKE A NE EVROPSKE.LJUDI BRE RADE ZA 200 EURA .EJ BRE.PA TO U EU ZARADE ZA TRI DANA.A KOMUNALNA POLICIJA NE POSTOJI U EVROPI.DA HAPSE LJUDE ZA 73 DIN.A NE RADE SVOJ POSAO PUTEVI SMECE I OSTALE STVARI.

  • Miki

    28. januar 2015 | 16:10

    A da operete autobuse ili makar ocistite to niste u stanju....kada se udje u autobus kao u svinjcu da se vozimo a da se traze cene kao u drugim gradovima gde su plate bar 5 puta vece a usluga bar 10x bolja to mozete

  • Vladimir

    28. januar 2015 | 15:26

    Smanjite cenu karte i svi ce je placati..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA