Ovi srpski političari idu kod Obame na Molitveni doručak

Najzastupljenija politička partija na Molitvenom doručku biće SPO Vuka Draškovića i SDPS Rasima Ljajića. Troškove naših parlamentaraca u SAD snosi republički parlament

  • 17

Na tradicionalnom Molitvenom doručku, koji se održava svakog prvog četvrtka u februaru, kod američkog predsednika Baraka Obame ove godine naći će se devet gostiju iz Srbije.

Najzastupljenija politička partija biće SPO Vuka Draškovića i SDPS Rasima Ljajića. Iz SPO idu lider stranke, Danica Drašković i poslanik Aleksandar Jugović, dok su iz SDPS poziv dobili potpredsednik parlamenta Vladimir Marinković i gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović, pišu "Novosti".

Na tradicionalni doručak idu i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, šef poslaničkog kluba SNS Zoran Babić, predsednik SLS i poslanik u kosovskoj skupštini Slobodan Petrović i srpski biznismen i lider SNP Nenad Popović.

Foto: Tanjug/AP/Charles Dharapak Foto: Tanjug/AP/Charles Dharapak

 

Tokom četvorodevne posete, gosti iz Srbije će imati niz sastanaka sa partnerima iz Stejt dipartmenta, Senata i Kongresa. Popović će kao glavnu temu susreta nametnuti zaštitu srpske imovine na KiM, dok će se Mahmutović u Vašingtonu zalagati da u Novi Pazar, ali i celu Srbiju privuče nove ulagače.

Troškove naših parlamentaraca u SAD snosi republički parlament.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • au

    3. februar 2015 | 20:52

    Kakav je vuk draskovic politicar to mi nije jasno gdeje njegova stranka i koliko on ima poslanika u parament . On je bivsi politicar .

  • Zmrki

    3. februar 2015 | 21:27

    Ne snosi troskove srpski parlament,vec narod...!!!

  • JA

    3. februar 2015 | 21:37

    Vuk ma lepo kaze Seselj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA