ŽIVOG GA SPALILI: Ovo je možda najbrutalniji potez Islamske države IKADA (VIDEO)

Na internetu se pojavio snimak na kome je prikazano spaljivanje jordanskog pilota dok je još uvek bio živ, ali autentičnost videa zasad nije potvrđena

  • 58

Džihadisti su zarobili jordanskog pilota Moaza al-Kasasbeha krajem prošle godine. Međutim, njegovo zarobljeništvo se završilo brutalnom egzekucijom.

Na internetu se pojavio snimak na kome je prikazano spaljivanje pilota dok je još uvek bio živ. Autentičnost videa zasad nije potvrđena.

O sudbini pilota se poslednjih nedelja intenzivno pregovaralo. Bilo je reči o mogućoj razmeni - ISIS je za oslobađanje dvojice japanskih talaca tražio puštanje svoje džihadističke heroine Sajide al-Rišavi, koja je u jordanskom zatvoru još od 2006. godine.

Jordanske su vlasti bile sklone ideji o njenom puštanju, ali pod uslovom da ISIS uz Japance oslobodi i pilota.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

U međuvremenu su džihadisti pogubili obojicu Japanaca, a službeni je Aman prije nekoliko dana zapretio da će, učine li isto i pilotu, poubijati sve džihadiste u jordanskim zatvorima.

Jordanska Vlada potvrdila je da su islamski ekstremisti ubili zarobljenog pilota, a državna televizija javlja da je Kasasbeh zapravo ubijen još pre mesec dana, 3. januara, iako ID u postavljenom video na internetu tvrdi da ga je danas živog spalila, navodi AP.

Prvi čovek jordanske vojske rekao je porodici zarobljenog pilota da je Kaseasbeha ubijen, potvrdio je u izjavi Rojtersu jedan od članova porodice pilota.

Novinari koji su videli snimak spaljivanja jordanskog pilota tvrde da je reč o nečem najgnusnijem što je Islamska država dosad priredila.

Međutim, agencija Rojters je navela da ne može odmah da potvrditi autentičnost pet slika na kojima je pokazan muškarac u plamenu koji stoji u crnom kavezu.

Isti onlajn video objavljen je na sajtovima ekstremista i ima logotip ekstremističke grupe Al Furkan, dodaje AP.

Poručnik Kaseasbeh (26) pao u ruke ekstremista u decembru, kada se strušio jordanski avion F-16 u blizini Raka, u Sirije, de facto grada ekstremista ID, samozvani njihov kalifat.

Nakon zahteva ekstremista, jordanska vlada je navela da je spremna da pilota zameni sa Sajidom al Rišavi, koja se suočava sa smrtnom kaznom u Jordanu zbog umešanosti u napad na hotel 2005. kada je poginulo 60 ljudi.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/ Izvor: telegraph.co.uk/ dailystar.com.lb)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ccc

    3. februar 2015 | 20:31

    Posaljite 10000 ruskih specijalaca i 3000 amera i za 30dana rat je gotov

  • Masa

    3. februar 2015 | 19:29

    Krvnici, Bog ih kaznio!!!

  • Suza

    3. februar 2015 | 20:43

    Nove uniforme,novo naoruzanje. Otrgli se kontroli nalogodavaca, videli da mogu,a niko im nista ne moze. Samo me interesuje, kako od coveka postaje zver? Verovatno uce decu cim se rode da mrze, mrznja ih pokrece, ali ovoliko brutalnosti, ovoliko klanja , sakacenja, spaljivanja, ovo normalan mozak ne moze ni da pomisli a kamoli da uradi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA