STEFANOVIĆ: Smanjen broj albanskih ilegalnih migranata

Ministar Stefanović upoznao je ministarku unutrašnjih poslova Austrije Johanu Mikl Lajtner o trenutnom stanju u oblasti iregularnih migracija i istakao da je smanjen broj pokušaja ilegalnih prelazaka granice

  • 10

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović sastao se danas sa ministarkom unutrašnjih poslova Austrije Johanom Mikl Lajtner sa kojom je, između ostalog, razgovarao i o pokušajima iregularnih prelazaka granice sa Mađarskom.

Ministar Stefanović upoznao je ministarku Lajtner o trenutnom stanju u oblasti iregularnih migracija i istakao da je smanjen broj pokušaja ilegalnih prelazaka granice, navodi se u saopštenju MUP-a.

- Značajno je povećan broj krivičnih prijava za krivično delo krijumčarenje ljudi - objasnio je ministar Stefanović.

Ministarka Lajtner zahvalila se ministru Stefanoviću na brzoj reakciji povodom trenutne situacije u vezi sa iregularnim migrantima sa teritorije AP KiM i upoznala ga sa nastojanjima Ministarstva unutrašnjih poslova Austrije o uvođenju brzog postupka za obradu zahteva za azil.

Foto: MUP Foto: MUP

Osim o sprečavanju iregularnih migracija, dvoje ministara razgovaralo je i o unapređenju saradnje u oblasti visokotehnološkog kriminala i borbi protiv terorizma.

Ministarka Lajtner uputila je poziv ministru Stefanoviću da u martu, prisustvuje sastanku koji će imati za jednu od tema borbu protiv terorista, odnosno stranih plaćenika.

- Bezbednija Srbija znači i bezbednija Evropska unija - rekla je Lajtner.

Foto: MUP Foto: MUP

Ona je, takođe, pružila je bezrezervnu podršku naporima Srbije da postane punopravna članica EU.

Ministri unutrašnjih poslova Srbije i Austrije nastaviće sutra razgovore u vezi sa započetim temama, a pristupiće se i donošenju konkretnih mera.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mordecai

    18. februar 2015 | 21:13

    sve granice da se otvore i da im se pomogne u migraciji

  • mordecai

    18. februar 2015 | 21:11

    zasto bi nas trebao da interesuje problem koji je napravio nato?

  • Luka Laban

    18. februar 2015 | 22:06

    Pa manje ih je kad nam nemci pomazu u cuvanju granice od ilegalnih prelazaka .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA