KOSOVO IDE KA ANARHIJI: Albanci PROKLINJU dan kada su proglasili nezavisnost!

Predsednik Sudskog saveta Kosova Enver Peci optužio je kosovsku vladu što ozbiljno ne analizira zahteve sudija i upozorio da situacija ide u opasnom pravcu

  • 22

Nastavak štrajka sudija osnovnih sudova na Kosovu, koji traje već dve nedelje, velike podele u Savetu tuzilastva i neizbor glavnog tužioca odvešće Kosovo u anarhiju, piše dnevnik "Zeri".

Sudije su u štrajku od 3. marta i traže povećanje plata za 25 odsto na ime opasnosti na poslu.

Predsednik Sudskog saveta Kosova Enver Peci optužio je kosovsku vladu što ozbiljno ne analizira zahteve sudija i upozorio da situacija ide u opasnom pravcu.

Dnevnik piše da iako je ime glavnog tuzioca Kosova Aleksandra Lumezija otišlo u kabinet kosovske predsednice Atifete Jahjage još 23. februara on i dalje nije imenovan za glavnog tužioca Kosova.

Zvanicnik Grupe za studije, pravna i politicka pitanja Fisnik Korenica izjavio je za "Zeri" da je razlog za sve što se dešava u sistemu pravosuđa uplitanje politike u nezavisni sistem pravosuđa.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA