Kukan: Evropski parlament GURA Srbiju u EU!

- Vlada Srbije je ozbiljno posvećena tome. Veoma su ozbiljni po pitanju evropske budućnosti Srbije. To je veoma važno - kaže šef Delegacije Evropskog parlamenta za Srbiju

  • 7

Šef Delegacije Evropskog parlamenta za Srbiju Eduard Kukan izjavio je danas da se Srbija nalazi na dobrom putu ka Evropskoj uniji i istakao da u tome ima punu podršku Evropskog parlamenta.

- Vlada Srbije je ozbiljno posvećena tome. Veoma su ozbiljni po pitanju evropske budućnosti Srbije. To je veoma važno - rekao je Kukan Tanjugu na početku dvodnevne posete Srbiji.

On je istakao da Vlada Srbije ispunjava ono što je obećala i ozbiljno se zalaže da povede Srbiju u EU. Kukan je podsetio da je Evropski parlament nedavno usvojio rezoluciju o Srbiji i pozvao na što skorije otvaranje pregovaračkih poglavlja:

- EP podržava otvaranje poglavlja, ali, o tome odlučuje Evropski savet - rekao je on. Puno toga će, kako je dodao, zavisiti od toga kako će Srbija nastaviti reforme i pristupne pregovore.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

- Mi želimo da pružimo pomoć Srbiji. Veoma smo zainteresovani da put Srbije ka Evropskoj uniji bude uspešan i siguran sam da će to biti rezultat ove posete - naveo je Kukan.

Predsedavajući Parlamentarnog obora za stabilizaciju i pridruživanje Srbije ukazao je i da ima još puno toga da se uradi i da pristupni pregovori nisu laki, ali da postoji napredak.

- Sve u svemu, mislim da je Srbija na dobrom putu ka Evropskoj uniji - istakao je on.

Na pitanje da li je optimista, Kukan kaže da je oprezan optimizam uvek dobar.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale

    19. mart 2015 | 11:09

    Vratite KiM

  • DD

    19. mart 2015 | 10:54

    NAZAD OD EU AKO MISLIMO PREŽIVETI. ODAKLE MI TO U NATO NA NAJVIŠEM STEPENU. JA. OBIČAN I BEZNAČAJAN GRADJANIN OVE SRBIJE PITAM. .....

  • Hopa cupa

    19. mart 2015 | 10:53

    Ja ne želim u UE....Referendum

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA