EVROPSKA UNIJA: Provokacije Edija Rame su neprihvatljive!

EU je u osvrtu na izjavu albanskog premijera, kako je prenela Maja Kocijančič, "ukazala na to da oni (partneri u regionu) napreduju, svako svojim tempom, na tom putu i mi od njih očekujemo nužne napore za dalji napredak"

  • 34

Evropska unija je večeras reagovala na izjave albanskog premijera Edija Rame, stavivši do znanja da su "neprihvatljive provokacije" pošto zemlje Zapadnog Balkana "napreduju svaka svojim tempom" u evropskoj integraciji, što "uključuje regionalnu saradnju, pomirenje i dobrosusedske odnose".

 

To je agenciji Beta prenela Maja Kocijančić, portparolka visokih zvaničnika Evropske komisije Federike Mogerini i Jonanesa Hana, i time dala zvaničnu ocenu EU današnjeg "upozorenja Evropskoj uniji" albanskog premijera Rame da će Albanija i Kosovo "biti prinuđeni da se ujedine" ako EU ne bude otvorila puteve za evropsku integraciju i ukidanje viza Prištini.

 

VUČIĆ: Tači i Rama prekardašili izjavama o ujedinjenju Albanije i Kosova!

 

- Pošto smo proverili šta je premijer Rama rekao u intervjuu, podvlačimo da Zapadni Balkan ima jasnu evropsku perspektivu, utvrđenu od EU na najvišoj ravni - piše u saopštenju Maje Kocijančić.

 

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

 

- Svi partneri u regionu su svojstveno sami potvrdili opredeljenje za taj cilj i rešenost da ispune nužna merila, uz puno poštovanje načela i standarda EU - predočila je portparolka u EK.

 

EDI RAMA PONOVO PROVOCIRA SRBE: Kosovo i Albanija će se ujediniti, to je ISTA DRŽAVA!

 

EU je u osvrtu na izjavu albanskog premijera, kako je prenela Maja Kocijančič, "ukazala na to da oni (partneri u regionu) napreduju, svako svojim tempom, na tom putu i mi od njih očekujemo nužne napore za dalji napredak".

 

Printskrin: SensServis Agencija

Printskrin: SensServis Agencija

 

- Pomenuta opredeljenja takođe uključuju regionalnu saradnju, pomirenje i dobre susedske odnose; sve provokativne izjave su u tom okviru neprihvatljive - predočeno je u reagovanju EU na izjavu Rame.

 

Rama je u izjavi sa šefom diplomatije Kosova Hašimom Tačijem prištinskoj televiziji Klan Kosova, takođe rekao da se "dve zemlje zauzimaju za ujedinjenje kroz članstvo u Evropskoj uniji".

 

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sergej Danilovič

    8. april 2015 | 08:43

    Gospodo iz Europe ,vi ste tim ,ekipa .Sve sto radite sinhronizujete.koga vi farbate i lažete!?

  • Nikola delije

    8. april 2015 | 01:45

    Albanija nece nikada ući u EU kao drzava...vode politiku kao u 18 veku... za njih reforme nepostoje..ahah za njih postoje samo profokacije...dok mi nesto postižemo u srbiji u Beogradu, oni gledaju kako da sire snagu njihovu koja znamo da je mala x-D...ko se zadnji smeje najsladje se smeje! KOSOVO JE SRBIJA ! ! !

  • MRadovan 3

    8. april 2015 | 01:32

    Ne pricaju oni to napamet! Tako ce i da bude, samo za to jos nije vreme. Kao sto je uradio Milo Djukanovic, sa EU, na odvajanju CG. I on je izletao sa izjavama, ali ga je g. Solana smirivao recima, "POLAKO NIJE JOS VREME". To je trajalo koliko se secam par godina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA