TAČI: Moj dolazak u Beograd bi bio dobra poruka za sve

- Bila bi to dobra poruka i za Kosovo i za Srbiju, kao i za mir i stabilnost i regionalnu saradnju, i poruka pomirenja naših naroda - izjavio je Hašim Tači

  • 24

Zamenik kosovskog premijera Hašim Tači izjavio je da će se u okviru nove runde razgovora Beograda i Prištine, 21. aprila u Briselu pričati o telefoniji, novim temama, ali i implementaciji ranije postignutih dogovora, te da bi njegov eventualni dolazak u Beograd posle toga bio "dobra poruka za Kosovo, Srbiju i region".

Tači je u intervjuu prištinskom "Ekspresu" rekao da njegov dolazak u Beograd na kofnerenciju o evropskoj integraciji zapadnog Balkana, u organizaciji jedne nevladine organizacije, vidi kao dobru mogućnost za produbljivanje saradnje ili pokušaj za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine.

- Bila bi to dobra poruka i za Kosovo i za Srbiju, kao i za mir i stabilnost i regionalnu saradnju, i poruka pomirenja naših naroda. U poslednje tri godine smo provodili mnogo vremena u Briselu radeći za dobrobit naših zemalja uz veliko angažovanje baronese Ketrin Ešton, a sada Federike Mogerini - rekao je Tači.

Zbog toga je, kako je objasnio, njegovo prihvatanje učešća na toj konferenciji bilo u cilju "saradnje, mira i pomirenja Kosova i Srbije i u regionu".

Foto: Savet Evrope Foto: Savet Evrope

- To bi bila potvrda naše dobre volje - rekao je Tači i dodao da bi to takođe bilo "u interesu svih i budućnosti naših zemalja".

Upitan da li se plaši da bi mogao da bude uhapšen, Tači je rekao: "Mislim da je i Srbiji poznato: mračna vremena i za Srbiju i za Kosovo su prošlost i poznato da su u to vreme postojale poternice za mnoge ličnosti iz sveta i regiona među kojima je bila i ta za mene".

Sada, kako je rekao, u Beogradu imamo novo rukovodstvo i ono što ja vidim u Briselu je nada i želja Srbije za evroatlantske integracije.

- Otuda i moja dobra volja i poruka srpskom rukovodstvu je da zajedno radimo na stvaranju mirnog regiona, regiona saradnje, na dobrosusedskim odnosima i na sigurnoj evroatlantskoj budućnosti - naveo je Tači.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    17. april 2015 | 20:04

    Samo neka dodje vrata nasih zatvora su uvek sirom otvorena za njega a verujem da bi i nasi robijasi iz zabele ili nekog drugog zatvora sa njim rado podelili poruku mira.

  • Ovaj za sramotu ne zna

    17. april 2015 | 19:52

    Pazi terorista i ubica Srba nas hoce da uci o miru,ljubav i stabilnosti kakva trqagedija i sramota.Reci to onim proteranima i ubijenima sto ste im spalili vekovna ognjista sto ste i groblja zatrvili,sto ste nam zaplili istorijske spomenike i manastire i srednjeg veka i kulturno nasledje Srpskog naroda sto ste nam hteli satrti koren postojanja sto bi ste da nam prekrajate granice sto bi ste danm zemlju otmete,sto bi ste naj vise voleli da ne postojimo,al ne ide to tako lako nije to igra pa sada "puj pike ne vazi" nista se nije dogodilo.I za kraj kazi to onim nasim civilima sto ste im vadili organe na zivo.

  • Tenk

    17. april 2015 | 19:37

    OBRAZ-DJON.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA