EVO KAKO JE NATO POKUŠAO BOMBAMA DA UBIJE MILOŠEVIĆA: Ovako je Sloba ZA DLAKU izbegao SMRT! (FOTO) (VIDEO)

Pre 16 godina avioni NATO-a su gađali rezidenciju predsednika SRJ u Užičkoj i potpuno je razorili, ali Slobodan Milošević u to vreme nije bio u vili već na tajnoj adresi

  • 23

Pre 16 godina počelo je bombardovanje SRJ od strane NATO-a u kojima su razoreni mnogi mostovi, zgrade, kulturni objekti, a među njima, bombama je razorena i rezidencija tadašnjeg predsednika Slobodana Miloševića u Užičkoj 15!

Na današnji dan 1999. godine NATO avioni su sa tri projektila razorili ispražnjenu rezidenciju predsednika SRJ Miloševića. Vilu u Rumunskoj 15 (posle Drugog svetskog rata ulica je preimenovana u Užičku) koju je izgradio 1933. vlasnik nekoliko rudnika, inženjer Acović, a od Drugog svetskog rata koristio ju je kao omiljenu rezidenciju Josip Broz Tito.

OVO JE NAJVEĆA DRŽAVNA TAJNA: Evo kako su SRBI napali NATO baze i UNIŠTILI IH tokom bombardovanja! (FOTO) (VIDEO)

Slobodan Milošević se u ovo zdanje uselio 1997. godine, jer je postao predsednik Savezne republike Jugoslavije. Kada se uselio u Titovu kuću Milošević nije menjao njen enterijer. Zadržao je Titov radni sto i kabinet od hrastovine i mahagonija, sa velikom slikom Krste Hegedušića ”Stubička bitka”.

Foto: S. Pikula Foto: S. Pikula

Pažljivo je čuvao i Brozovu biblioteku, na koju je Maršal bio posebno ponosan. Svojevremeno je gostima pokazivao prvo izdanje Marksovog ”Kapitala” (Hamburg 1878), faksimile portugalskih srednjovekovnih pomorskih karata, kao i sopstvena Sabrana dela u 24 knjige.

22. aprila 1999. godine, oko 4 časa ujutro NATO je sa dva projektila, koji su pogodili krov i glavni ulaz, čitavu Brozovu i Miloševićevu rezidenciju uništio, a prva eksplozija je odbacila vojnika, stražara rezidencije, deset metara, preko ograde, na drugu stranu Užičke ulice.

OVE REČI SLOBODANA MILOŠEVIĆA PAMTIĆE SVAKI SRBIN: Evo kako je Srbija UŠLA U RAT protiv NATO PAKTA! (VIDEO)

Predsednik Milošević, koji je bio meta napada NATO, nije ubijen, jer je te večeri spavao u svojoj kući u Tolstojevoj, bio je, kažu, u svom skrovištu, u tajnom stanu u Đušinoj ulici. Nekoliko dana pre raketiranja sve vredne stvari su iz rezidencije, kamionima, prevezene na skrovito mesto.

Foto: YouTube / Prostorni Aktivista Foto: YouTube / Prostorni Aktivista

Nekadašnji Zlatni salon Jovanke Broz i Mire Marković bio je ukrašen stilskim nameštajem, slikama, pozlaćenim umetninama i crnim klavirom. Bomba, koja je upala kroz krov u salon i eksplodirala, spržila je farbu i tapete sa zidova, pokidala mahagoni i furnir sa nameštaja i čitav salon pretvorila u pepeo i prah.

“Preživeli” su samo tri stilska stočića, dve fotelje i klavir, koji je ostao bez nogu, ali njegove crno-bele dirke i danas proizvode ton.

SRBIJA OVO NE SME DA ZABORAVI: Evo kako je MILOSRDNI ANĐEO NATO-a ubijao Srbe i SRPSKU DECU! (UZNEMIRUJUĆI FOTO) (VIDEO)

Druga NATO bomba je pogodila bivši Titov, tada Miloševićev kabinet. On je, bukvalno, odsečen od zgrade i potpuno uništen. Jedna gromada iz tog krila odletela je 20 metara. Na tom mestu se danas nalazi krater dubok osam metara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Max777

    22. april 2015 | 17:43

    Zato su ga ubili u Hagu kao i sve ostale Srbe...NATO zlocinci

  • Carapan Goran

    22. april 2015 | 20:39

    Nicije do zore nije bilo pa nece ni njihovo !

  • mrSale71

    22. april 2015 | 19:55

    Kakav je to domaćin kada ga nema u 4 kući???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA