Jadranka Šešelj: Kandidujem se protiv Tadića i Nikolića i onih koji bi izdali Srbiju zarad EU

- Majka sam, godinama gajim svoju decu bez ičije pomoći i znam koliko je danas majkama u Srbiji teško. Boriću se za srpsku porodicu, siromašne, njihovo pravo da se obrazuju i rade - objašnjava supruga Vojislava Šešelja razloge za kandidaturu za predsednika Srbije

  • 2

Jadranka Šešelj, kandidat za predsednika Srbije ispred SRS-a, poručila je da se na kandidaturu odlučila kako bi odbranila politički program i političku zaostavštinu svog supruga Vojislava, njegovu partiju i interese Srbije i Srba.

- Odlazeći u Hag moj suprug je Srpsku radikalnu stranku i ideju ponosne Srbije, koja se nikome ne udvara i brani svakog čoveka, ostavio Tomislavu Nikoliću, koji je tu ideju izdao, a stranku odlučio da uništi. Izdali su sve, ostala je samo Srbija da je izdaju i ja hoću protiv toga da se borim - rekla je Jadranka Šešelj .

Ona je istakla da smatra svojom obavezom i prema suprugu i prema članovima SRS-a, koji su, kako je navela, prošli kroz najteže progone i pritiske, i takozvanih naprednjaka i vlasti, da stane u odbranu svega za šta se Vojislav Šešelj borio i zbog čega "nevino strada već godinama u haškom zatvoru".

- Meni je SRS kuća, moja porodica, sve što je moj suprug stvorio. Kandidujem se s jedinom željom da je sačuvam od onih koji su izdali Voju i stranku i koji bi tako isto izdali i Srbiju - rekla je Šešeljeva, i dodala da je suprug u tome u potpunosti podržava.

Prema njenim rečima, Srbija je danas ponižena, a Boris Tadić i Tomislav Nikolić se utrkuju ko će pre odustati od nacionalnih interesa i interesa Srba zarad Evropske unije. Za interese malog čoveka, koji danas teško živi i koji zna da ništa ne može da očekuje od te evropske iluzije, malo ko brine, dodala je ona.

Na pitanje o političkom programu s kojim se kandiduje, ona je ocenila da "u Srbiji danas niko ne mari za ono sto je srpski nacionalni interes, u Srbiji danas niko ne želi ni da pomene Kosovo, u Srbiji je ugroženo sve što je srpsko".

- A ugroženi su, pre svega, Srbi kojih ima sve manje, koji sve teže žive i o kojima država ne brine - ocenila je ona, i naglasila da to znači da će nastojati zajedno sa SRS-om da "stanemo na put lopovluku, poništimo privatizacije i zaustavimo rasprodaju Srbije".

Borićemo se, dodala je, da naša imovina više ne ide u bescenje strancima kod kojih naši radnici rade na ivici egzistencije.

- Majka sam, godinama gajim svoju decu bez ičije pomoći i znam koliko je danas majkama u Srbiji teško. Boriću se za srpsku porodicu, siromašne, njihovo pravo da se obrazuju i rade - rekla je Jadranka.

Na pitanje kako će se nositi s činjenicom da nema političkog iskustva, ona je odgovorila:

- Sve ove godine moj najveći zadatak bio je da pomognem svom suprugu da izdrži, da pobedi i da se istina o Srbiji čuje u Hagu. Nisu me zanimale funkcije, ni moć, već istina. Danas se isključivo kandididujem, jer je to želja moje stranke i Vojislava Šešelja, koji veruju da, vodeći stranku na ovim izborima, mogu da pomognem da se izvorne ideje SRS-a sačuvaju i da pobede. Ja nisam političar, ja sam žena kojoj je SRS bio sudbina 22 godine i za koju želim da se borim - zaključila je Jadranka Šešelj.

(I. M. / Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miki

    7. april 2012 | 14:29

    Nek ti savjetnik bude Vendi, ona je bar inteligentna i imate zajednickih stvari dosta

  • vojvodjanin

    6. april 2012 | 20:05

    a ma da bas vam je stalo do siromasnog naroda ,preko nas postajete milioneri !!priznajte da je stalo samo do vas samih!svi ste vi isti lazovi i lopovi neko manje neko vise

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA